Anmeldelse
Bradley Cooper som Face, Sharlto Copley som Murdock, Quinton 'Rampage' Jackson som Baracus og Liam Neeson som Hannibal i The A-Team.

A-Team vender tilbake i HD!

En spesialstyrke i den amerikanske hæren bestående av de eksentriske typene Hannibal, Face, Murdock og Baracus, har fått et notorisk rykte på seg for å være en god blanding mellom ytterst kalkulerende og klin sprø. Når USA er i ferd med å trekke seg ut av Irak får de et siste oppdrag – et oppdrag som skal vise seg å være mer farlig og svikefullt enn de noensinne har opplevd tidligere.

Denne filmen er basert på en TV-serie med samme navn fra 80-tallet og er regissert av Joe Carnahan – best kjent for å stå bak Narc og Smokin' Aces. I rollene finner vi Liam Neeson som John "Hannibal" Smith, Bradley Cooper som Templeton "Face" Peck, Quinton "Rampage" Jackson som Bosco Albert "B.A." Baracus og Sharlto Copley som H.M. Murdock, samt Jessica Biel og Patrick Wilson som henholdsvis Charissa Sosa og agent Lynch. The A-Team hadde et budsjett på 100 millioner dollar og gjorde en respektabel inntjening på kino.

Hoppe etter Wirkola

The A-Team er en legendarisk TV-serie for dem som var barn og unge på 80- og 90-tallet. Dessverre har jeg aldri sett serien, men etter alt å dømme har denne nye filmen fått både gamle og nye fans. Her får vi overdådige og usannsynlige actionsekvenser i fleng, med blant annet en stridsvogn i fallskjerm og et containerhelvete uten like. Dette er gøy og litt tullete, jovialt og tunga-rett-i-munn, og dandert med en liten dose komplisert maktspill.

Actionscenene kan være så fantastiske som de bare vil, men det viktigste momentet i filmen er selve kvartetten – A-Team. Fungerer de? Liam Neeson gir en troverdig tolkning av mesterhjernen og hardhausen Hannibal, men jeg syns likevel at han ikke passer helt inn i rollen. Det er bare et eller annet som skurrer, uten at jeg klarer å sette fingeren på nøyaktig hva. Kanskje Neeson rett og slett er for kjent og forbindes med andre rollefigurer?

Bradley Cooper gjør en god innsats som kjekkasen Face, mens Sharlto Copley (kjent fra District 9) får frem galskapen i Murdock på en tilfredsstillende måte. Å spille B.A. Baracus, som opprinnelig ble gjort nesten gudommelig av selveste Mr. T, er som å hoppe etter Wirkola, men Quinton Jacksom gjør en hederlig innsats for å få frem de ulike sidene ved denne karakteren. Til sammen utgjør de et kontrastfylt og fargerikt lag, og bidrar til god underholdning hele filmen igjennom.

Ned til fingerspissene

Historien i The A-Team kan muligens virke for avansert for sitt eget beste. Her går det frem og tilbake, vi får forræderi i øst og vest, pluss et komplisert maktspill. Denne type vanskelig fortelling har vi likevel blitt vant til via de siste årenes flerfoldige actionfilmer som følger nogenlunde samme modell, og det fungerer bra til syvende og sist. Vi får faktisk noen overraskelser her og der, og det er alltid positivt.

Actionscenene sitter som et skudd og planleggingen bak operasjonene til A-Team er satt i fokus. Jeg har alltid hørt om de beryktede montasjescenene fra serien, men de ser ut til å være byttet ut med hopp frem og tilbake i tid for å illustrere genialiteten bak all planleggingen. Å se profesjonelle krigere utføre jobbene sine ned til fingerspissene med centimetermarginer à la Jason Bourne er alltid en hyggelig seanse. The A-Team skuffer ikke her og opprettholder dermed en tradisjon fra serien, bare i en ny innpakning.

Konklusjon

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

The A-Team er en god actionfilm med en tone som blander mellom å være lettfattelig, smått komisk gladvold til å være et komplisert maktspill. Kjemien mellom de fargerike lagmedlemmene er på plass og den berømte planleggingen er også blitt satt i et høysete. Dette er en god underholdningsfilm, selv om den kanskje ikke bidrar med det mest seriøse og dype innen filmmediet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen