TEST:  Øreplugg med frontgrill
Test

Øreplugg med frontgrill

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sennheiser har et bredt utvalg av øreplugger i ulike prisklasser. FLX 70 er en av de rimeligere modellene (890,- ink.mva.), men lyden er det lite å utsette på.

Om du vil like FLX 70 eller ikke avhenger i stor grad av hva du synes om å ha en gummipropp klemt inn i øregangen. Løsningen gir unektelig god lyd når du lytter til samtaler, men samtidig må du finne deg i å være nesten døv for omgivelseslyd på dette øret. Tre gummipropper i ulik størrelse skal gjøre det mulig å finne den som passer best for ditt øre. Når det kommer til øreganger vi mennesker nemlig boret i ulike dimensjoner.

Fleksibel
Overgangen mellom øreproppen og selve hodesettet er en liten svanehals. Denne kan vi dreie noe for å gi best mulig passform, enten vi bruker pluggen på høyre eller venstre øre.

Sammen med ørepluggen finner vi en bøyle som brukes for å sikre pluggen et bedre feste. I tillegg følger det med et snøre så pluggen kan brukes som anheng. Det er nok mer for at en skal kunne ha FLX 70 for hånden, enn til å smykke seg med.

Passform
Vi sliter litt med å få pluggen til å sitte godt, selv om vi bruker den medfølgende bøyen. Bøylen er heller ikke fleksibel. Best synes vi settet sitter om vi ikke trykker det inn i øret, men henger det mellom brusktappene tragus og antitragus, foran øregangen og i overkant av øreflippen. Da slipper vi også problemer med ørevoks på pluggen.

Men mange har liten tragus, og da er dette ikke noe alternativ.

Betjening
Pluggen er enkel å betjene, med en svarknapp (brukes også for å foreta taleanrop) og to knapper for volum opp og ned. De to knappene sitter på hver sin side et stykke frem på pluggen.

De to volumknappene er litt forskjøvet i forhold til hverandre så du slipper å komme i skade for å trykke på begge samtidig.
(Artikkelen fortsetter under bildet)


Lyd
Kvaliteten på lyden vi hører er svært klar og god. Men støyfjerningen som skal gjøre det enklere for mottakeren å høre deg er ikke like god. FLX 70 har en nokså stor mikrofonåpning i fronten- Ellers er det snakk om en svært lett og slank øreplugg (veier bare 9,5 gram).

Vi opplever også stabiliteten som god, selv om settet får problemer med å holde kontakt med mobilen når batteriet begynner å bli svakt. Den oppgitte taletiden er på 5 timer, mens settet skal kunne stå standby i opp til 150 timer. Lading skjer via medfølgende USB-kabel, som kan kobles til en medfølgende adapter, eller til en aktiv USB-port.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen