.NET 3.0 ferdig

Alternativ tekst mangler
Bilde: Microsoft.

Teamet bak .NET 3.0 slapp for noen dager siden den første versjonen av utviklingsmiljøet. .NET 3.0 inneholder versjon 2.0 av Common Language Runtime, og det er derfor ingen forskjell fra tidligere versjoner dersom du ikke tar i bruk de nye bibliotekene.

Microsoft har lenge reklamert for disse bibliotekene, som skal gjøre det mye raskere å utvikle applikasjoner. WPF, også kjent som Windows Presentation Foundation og Avalon, vil gjøre det mulig å raskt utvikle 3D-programvare ved hjelp av et XML-basert språk ved navn XAML (uttales "zammel"). WPF har støtte for blant annet vektorgrafikk, rastergrafikk, animasjoner, audio og video.

Windows Communication Foundation, forkortet WCF, er et helt nytt kommunikasjonssystem. Med WCF forener Microsoft en rekke teknologier slik som webtjenester, .NET Remoting, distribuerte transaksjoner og meldingskøer til et felles grensesnitt, kjent som sørvis-orientert programmering for distribuerte systemer. Rammeverket gjør det enkelt å sette opp og benytte seg av en rekke av disse teknologiene over ulike typer nettverk, med forskjellig grad av sikkerhet i et enkelt rammeverk.

Windows Workflow Foundation (WF) er et rammeverk for å definere arbeidsflyt, gjennom XAML-dokumenter eller .NET-kode. Utviklere lager aktiviteter, som deretter kan settes inn i arbeidsflyter, og et sett med aktiviteter kommer ferdig levert med WF.

Det siste store rammeverket i .NET 3.0 er Windows CardSpace (WCS). Denne teknologien brukes til å lagre en persons digitale identiteter, enten selv-opprettede eller titrodde (for bruk sammen med f.eks. banker) identiteter. CardSpace er bygd på webtjenester, slik at den lett kan tas i bruk av eksisterende tjenester.

Microsoft har lagt ut lenker til nedlasting av .NET 3.0 og tilhørende SDKer på utviklingsteamets blog.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen