.mobi blir mobildomene

Selv om stadig flere oppdager muligheten for å surfe på internett med mobiltelefonen, er det fortsatt mange nettsider som ikke er tilpasset små mobilskjermer.

For å gjøre det litt enklere for deg, har ICANN, eller Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, nå fått godkjent domenet .mobi, som skal markere at nettsidene er tilpasset mobilskjermer.

Flere store selskaper har allerede registrert egne .mobi-adresser, som for eksempel Nokia og Google.

Ikke alle ser nødvendigheten i .mobi-domenet. Anil Malhotra i Bango, et selskap som utvikler tjenester til mobile nettsider, mener et nytt domene vil sinke utviklingen av internettsider utviklet for mobiltelefoner.

- Kommer til å ta tid

- Tjenestetilbydere burde heller bare markedsføre én nettadresse, i stedet for å introdusere en egen mobiladresse i tillegg. Det kommer til å ta tid og markedsressurser å lære brukerne om den nye adressen. Jeg tror det vil forvirre mobilbrukerne en kort stund, sier hun til News.com.

Allerede i dag finnes det en rekke internettsider spesielt tilpasset mobiltelefoner, uten .mobi-domenet. Ved å bytte ut prefikset www med wap på nettsteder som for eksempel vg.no, vil du få opp en helt egen nettside tilpasset mobilsurfing.

I tillegg har et økende antall mobiltelefoner innebygget nettleser som er i stand til å lese vanlige nettsider. Og har du ikke en god nok nettleser innebygget i telefonen din, kan du alltids laste ned den Java-baserte nettleseren Opera Mini.

(Kilder: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen