NETTMØTE: — Vi har kameraer som slår fullformat ned i støvlene

Nettmøte — Vi har kameraer som slår fullformat ned i støvlene

— Vi har kameraer som slår fullformat ned i støvlene

Se alle svarene fra Sonys ekspert i nettmøte med Akams lesere

Har du noe du lurer på omkring Sony eller deres fotoprodukter, kan du nå stille spørsmål til en av deres eksperter. Erik Skjerve fra Sony svarer på spørsmål nå!

Erik har tidligere hatt sitt daglige virke både bak kamera og disk, og har arbeidet i norsk fotobransje i mange år, allerede før han begynte i Sony. Dermed er han mer enn kvalifisert til å svare på det meste du måtte lure på om Sonys fotoprodukter.

Send spørsmål til Sony ved å bruke skjemaet nedenfor. Spørsmål og svar publiseres fortløpende etter hvert som de blir besvart, med nyeste øverst. Når nettmøtet er over vil rekkefølgen snus.

Sony er en av de mest spennende fotoprodusentene for tiden. De satser hardt og kommer med nye modeller av både kompaktkameraer og systemkameraer i ett bankende kjør. Samtidig er de ikke redd for å utvikle og satse på ny og uprøvd teknologi i sine kameraer. De har på relativt kort tid fått en lojal følgerskare, og i siste lanseringsbølge var det mange av disse som fikk det de har ventet på så lenge, nemlig det avanserte systemkameraet Sony SLT-A77. Samtidig lanserte Sony også flere andre spennende produkter, som for eksempel Sony SLT-A65, Sony NEX-7 og Sony NEX-5n.

Akam var første publikasjon i Norden som fikk teste NEX-5n, og vi lot oss begeistre. Les vår sniktitt på Sony NEX-5n her

 1. Full-frame SLT?

  Spørsmål fra Trond Roaas:

  Kikker dere på muligheter for å lansere et fullframe-hus med halvgjennomsiktig speil?

  Svar:
  Hei! SLT-A77V er flaggskipet vårt per i dag. Nå er vi spent på å se reaksjonene i markedet før vi vurderer hvordan vi tar Translucent Mirror Technology videre.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:04
 2. Pressefotografer

  Spørsmål fra Dmitry K Valberg:

  Dere har nå en blits som kan vippes til side og er perfekt for pressefotografer. Denne er som skapt for rød-løper.

  Men både Nikon og Canon tilbyd trådløse sendere for rask bildetoverføring på WiFi og/eller nettverkskabel.

  Så jeg lurer på hva er Sonys planer rundt en slik tilleggs enhet?

  Og er pressefotografer en kundegruppe som Sony vil prioritere mer i 2012?..

  PS: Eye-Fi kort er pga ulike grunner ubrukelig i pressesammenheng.

  Svar:
  Hei! Per i dag er kameraene våre kompatible med Eye-fi som et trådløst alternativ. En ekstern enhet for trådløs overføring kan komme hvis vi ser at behovet er til stede hos mange brukere. Når det gjelder ditt spørsmål om Sony vil satse mer på pressefotografer i 2012, så må jeg nok svare nei. Selv om vi produserer kameraer som leverer bilder av profesjonell kvalitet, og med profesjonelt brukersnitt, har ikke Sony det støtteapparatet som skal til for å yte den ekstreme service profesjonelle pressefotografer krever. For freelancere, studenter, kunstnere og andre frittstående, særlig innen sports- og actionfotografering, vil jeg tro Sony Alpha A77V vil stå sterkt. Som en personlig bemerkning kan jeg jo legge til at jeg tror den brukergruppen som er mest konservativ og minst rasjonelle i valg av kamerautstyr er nettopp pressefotografer. Jeg har vært en selv :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 12:05
 3. Fotorammer...

  Spørsmål fra Erlend:

  Hei.

  Finnes det digitale bilderammer med dslr'ens 3\2 høyde\breddeformat?
  Absolutt alle rammene jeg har funnet er enten 4\3 eller av ett annet ukurant format for kompaktkamera og gammle monitorer.
  Skulle ønske jeg kunne vise frem bildene mine uten sort kant eller at rammen klipper bort deler av bildet.

  Svar:
  Hei! Alle våre rammer bortsett fra én er 16:9 format (DPF-D830L er 4:3). Mest fordi det er dette forbrukerne forventer av en fotoramme (rammer i 16:9 selger bedre enn 3:2 eller 4:3). Jeg har ikke noe problem med å se poenget ditt, men husk at de fleste rammer også er kompatible med video, som ofte er 16:9 format.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:06
 4. Små NEX-objektiver

  Spørsmål fra Simen Olsen:

  - Hvorfor har dere ikke mer enn ett "pannekakeobjektiv" til NEX?

  - Vil det komme flere pannekakeobjektiv til NEX i framtida?

  Svar:
  Hei! Til nå har NEX-systemet rettet seg mot en målgruppe som ønsker noe bedre enn kompaktkamera, men enklere enn speilrefleks. Denne målgruppen har tradisjonelt ikke like store krav til objektivutvalg som ivrige fotoentusiaster. Med NEX-7 retter vi oss mot entusiastene, og bygger ut systemet. I år har vi lansert fire nye objektiver, og flere vil komme…. I tillegg har også Carl Zeiss, Sigma, Tamron og Cosina fått tilgang på all informasjon de trenger for å produsere objektiver til NEX, og varslet at de kommer til å lansere E-mount objektiver så snart det er praktisk mulig. Det ville forundre meg veldig om ikke disse produsentene også så sitt snitt til å produsere små objektiver til små systemkameraer.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:08
 5. Objektivutvalg

  Spørsmål fra Trygve Andresen:

  Hvilke huller føler dere at dere har i objektivutvalget og hvordan jobber dere for å tette hullene?

  Er det nye lanseringer på gang?

  Svar:
  Hei! I NEX-serien er det per i dag flere huller for den ivrige fotoentusiast. Men de er vi i ferd med å tette. Vi har blant annet sluppet fire nye objektiver hittil i år, og flere er på vei. I tillegg har vi jo lansert adapteren LA-EA2 som gjør at du kan bruke alle Alpha-objektiver på NEX med fasedetekterende autofokus. Blant Alpha-objektivene er det i dag et utvalg på godt over 30 objektiver fra Sony, samt objektiver fra Sigma, Tamron, Carl Zeiss m.fl. Men den nye SAL 16-50mm F2.8 som kom sammen med A77V fikk vi tettet det jeg personlig opplevde som det siste hullet i objektivutvalget. Vår utfordring i Norge og Norden er heller å få butikkene til å lagerføre et større utvalg av objektivene, slik at det blir synlig og tydelig hvor mange flotte objektiver Alpha-brukere har å velge blant.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:10
 6. Sony a 77

  Spørsmål fra Petter Jan Aune:

  Hvordan virker smart teleconverter,er det samme funksjon som digitalsoom som Panasonic har,og kan den brukes under filming?

  Svar:
  Hei! Jeg kjenner ikke Panasonic eller andre produsenters tekniske løsninger, men smart teleconverter er enkelt forklart en digital forstørrelse av bildet 1,4x eller 2x, med redusert oppløsning. Fordelen med denne funksjonen på A77V og A65V er den høye oppløsningen og store sensoren du har i utgangspunktet i forhold til f.eks. Panasonic. Selv med 2x teleconverter sitter du igjen med et 12MP bilde. Funksjonen kan dessverre ikke brukes under videoopptak.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:12
 7. Sony NEX-9 eller NEX med utbytbara sensorer

  Spørsmål fra Dennis:

  Hej,

  Jag undrar bara om det finns en møjlighet till att Sony kommer att släppa ut en Full format NEX eller NEX med utbytbara sensor?

  Jag har ENBART (förutom en Ipad då men längtar till Sony S2 kommer ut) Sony elektroniska apparater hemma eftersom kvaliteten hos er har aldrig haft problem med dem. Fortsätt med att laga elektroniska gadgets med en av världens (om inte världens bästa) kvalitet.

  Svar:
  Hei, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Tablet’en som tidligere ble kalt S2 (den som kan brettes på midten) er for øvrig omdøpt til Tablet P i Europa, og er absolutt verdt å vente litt på! Når det gjelder framtidige NEX-kameraer har jeg etter 16 år i bransjen lært at man skal aldri si aldri. Men jeg har ikke hørt om noen planer om NEX med utskiftbar sensor. NEX med fullformat anser jeg som relativt usannsynlig ettersom det vil bety vesentlig større kamera og muligens ny objektivfatning. Samtidig har vi en 24MP APS-C CMOS i NEX-7 som i direkte sammenligning slår flere fullformatsensorer på kameraer du finner i butikkene i dag langt ned i støvlene. Men man skal aldri si aldri!
  Besvart: 20. sep. 2011 12:13
 8. Fullformat = dødt?

  Spørsmål fra Simen Olsen:

  - Det er lenge siden Sony kom med A900 og A850. Vil det komme flere fullformatkameraer fra dere i framtida eller er det en utviklingsmessig blindvei?

  - Vil det bevegelige speilet byttes ut med SLT på alle systemkameraene deres på sikt? (APS-C og FF)

  Svar:
  Hei! I år har vi kun lansert SLT-kameraer (med gjennomskinnelig speil), mens flere av de tradisjonelle SLR-kameraene har gått ut av produksjon. Samtidig har vi lansert et kamera med profesjonelt brukergrensesnitt og APS-C sensor på 24MP som slår flere fullformatsensorer ned i støvlene. Dette er et stort og viktig strategisk trekk fra vår side. Nå er vi spent på å se reaksjonen i markedet før det besluttes hvordan vi beveger oss videre i forhold til tradisjonell speilrefleksteknologi og fullformat. Vi kommer til å gjennomføre ganske mange markedsundersøkelser verden over de neste månedene… Personlig opplever jeg at SLT-teknologien skiller oss fra de to gamle speilrefleks-bastionene, og gir brukerne så mange og så konkrete fordeler at flere er villig til å se vekk fra den gamle inngrodde og fullstendig irrasjonelle holdningen om at et godt speilreflekskamera må ha et navn som begynner på C eller N… ;-).
  Besvart: 20. sep. 2011 12:16
 9. Sony alpha 33 vs sony alpha 65

  Spørsmål fra Arne Løvaas:

  Vurderer å oppgradere til 65. Men er 65 bedre enn 33 på autofokus video(raskere autofokus)? Dessuten
  er panorama funksjonen forbedret?
  Er bildene av bedre kvalitet enn på 33?

  Svar:
  Hei! Først og fremst håper jeg din A33 har gitt deg mye fotoglede og mange gode bilder i tiden dere har hatt sammen! Autofokusen er forbedret på A65, Sweep Panorama-funksjonen er den samme. Men, viktigst, A65 tar bedre bilder. Med en flunkende ny 24MP Exmor CMOS og BIONZ prosessor (samme som i A77V og NEX-7) er bildene noe av det råeste jeg har sett, særlig på høy ISO. I tillegg får du en del nye muligheter som kan være vesentlige: GPS, FullHD progressivt videoopptak med 50 bilder per sekund, 10 bilder per sekund i full oppløsning, OLED-søker og mye mer.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:18
 10. A580 i Norge

  Spørsmål fra Ben:

  Hei.

  For oss som ikke har klart å venne oss helt til tanken på EFV enda, men finner Alpha-seriens Live-view uunnværlig, så er tanken på A580 perfekt. Men denne er ikke tilgjengelig i norske butikker, er det planer om å forandre på dette med det første?

  Svar:
  Hei! A580 bør være mulig å få tak i hos enkelte faghandlere og Sony Center-butikkene, men har aldri vært en satsingsmodell fra Sony Nordic. Nå går den også snart ut. Men hvis du ikke har vært komfortabel med elektronisk søker til nå, har du ennå ikke prøvd den nye OLED-søkeren i A77V, A65V og NEX-7! Husk at elektronisk søker gir mange store fordeler som du ikke får med optisk søker: Stabilisering av søkerbildet, nedblending uten lystap i søkeren, manuell fokushjelp, valgfri informasjon og komposisjonshjelp i søkerbildet (vater, histogram, grid osv osv) – men kanskje viktigst av alt: 100% søkerdekning og forhåndsvisning av innstillingene dine. Med andre ord; det du ser er det du får. Hvis eksponeringen din blir for mørk, ser du bildet for mørkt i søkeren. Tar du svart/hvitt-bilder, ser du svart/hvitt i søkeren. Har du satt feil hvitbalanse, ser du det med en gang i søkeren. Og så videre…
  Besvart: 20. sep. 2011 12:21
 11. Sony NEX-7

  Spørsmål fra Rune Rummelhof:

  Hei!
  Hva er poenget med å la NEX-7 på en bildesensor med over 24 megapixler?

  På et entusiastkamera som dette, hadde det vel vært mer fornuftig å legge seg på en 10-12 megapixler, og heller øke ISO-egenskapene.

  Svar:
  Hei! NEX-7 retter seg mot de ivrige entusiastene. Gjerne de som ønsker seg noe kompakt ved siden av speilrefleksen, men ikke vil gå på kompromiss med kvaliteten. Det er også vårt flaggskip i NEX-serien, og vi mener det er naturlig at vi setter inn den beste sensoren vi har; 24MP Exmor HD CMOS – samme som i SLT-A77V og SLT-A65V. Sammen med den nye BIONZ-prosessoren leverer den bilder som man knapt trodde var mulig fra en APS-C sensor. Med tanke på at flere produserer hybrid-kameraer med mindre sensorer enn APS-C, er det også naturlig at vi gir våre kunder de fordelene vi kan best – deriblant høy oppløsning uten at det går ut over egenskapene på høy ISO. Jeg har sett høy-ISO sammenligninger med fullformatkameraer som finnes i butikkhyllene i dag hvor vår APS-C sensor slår FF-sensorer ned i støvlene!
  Besvart: 20. sep. 2011 12:24
 12. høyt antall megapiksler

  Spørsmål fra Runar Håland:

  Hvorfor har dere valgt å bruke 24 megapiksler i en APS-C sensor?

  Mer er ofte ikke bedre...

  Svar:
  Hei og nei, mer er ikke nødvendigvis bedre, hvis det går på kompromiss med bildekvaliteten. Det gjør det ikke med vår nye 24MP APS-C sensor i A77V, A65V og NEX-7. Ingen ting jeg skriver her kan bevise bildekvaliteten – så jeg får anbefale deg å lese tester (de første førsteinntrykkene er allerede ute) og prøve selv når kameraene blir tilgjengelig i butikken. Det funker. Og så lenge det funker, er flere megapiksler utelukkende en fordel med tanke på bl.a. etterbehandlingsmulighetene.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:25
 13. Buffer på nye kameraer?

  Spørsmål fra Zdravko B:

  Hvorfor bare plass til ca 18 bilder i bufferen på de nye kameraene nex 7 og a77? De har 12 bilder pr sec og det holder jo kun til 1,5 sec skyting... Er ikke det litt dumt?

  Svar:
  Hei! Jeg er ikke uenig i at bufferen med fordel kunne vært større. Men dette var en avveining i forhold til pris. Med større buffer ville kameraet blitt dyrere, eller vi måtte ha kuttet på andre ting. Med tanke på at kameraene retter seg mot foto-entusiaster som vet hva de driver med, er det ikke nødvendigvis dumt å forutsette at de vet å trykke ned knappen i noenlunde riktig sekund... :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 12:27
 14. Valg av sensor, Nex-7

  Spørsmål fra Svein Gunnar:

  Hei,
  Jeg tror mange fotoentuasiaster fikk sikleskader da NEX-7 ble offentliggjort. Et kompakt kamera, spennende ergonomi med lekkert utseende og "stor" sensor er desverre ikke dagligkost i fotoverden.

  -Men hva sensor angår, kan Sony si noe mer om årsakene til valget av hele 24mp på APS-c sensor? De første enkle bildeeksemplene fra både NEX-5n og NEX-7 viser at det ikke umiddelbart gir bedre bilder rent kvalitativt med sistnevnte.

  Og vil ikke nettopp entusiastene sette enda større pris på gode lavlysegenskaper og dynamikk?

  Foreløpig er det også lite som viser at Sony skal kunne backe opp slike høyopppløste sensorer med sony-optikk.

  Svar:
  Hei! Du var ikke den eneste som siklet ukontrollert ved første presentasjon av NEX-7. Jeg meldte meg raskt inn i den klubben :-). Med tanke på at NEX-7 er flaggskipet i NEX-serien, var det naturlig å sette inn samme sensor og prosessor som flaggskipene i Alpha – Exmor 24MP CMOS og BIONZ prosessor. 24 megapiksler gir veldig gode muligheter for etterbehandling, så lenge det ikke går ut over bildekvaliteten. Og våre tester viser at det gjør det ikke! Vi tror entusiastene setter pris på både lavlysegenskaper, dynamikk og høy oppløsning – og det gir vi dem. Når det gjelder objektiver har vi nettopp lansert fire nye NEX-objektiver, hvorav ett Carl Zeiss Sonnar T* 24mm F1.8 som uten tvil yter den gode sensoren rettferdighet. Og flere objektiver med E-mount er på vei…
  Besvart: 20. sep. 2011 12:29
 15. Bildekvalitet og gjennomtrengelig speil

  Spørsmål fra Lars Kapelrud:

  Kan det dokumenteres at bildekvaliteten er like god eller bedre ved det gjennomtrengelige speilet som ved ordinær SLR? Jeg fotograferer mest fugl og bruker i dag Alfa 700 med originaloptikk(300mm 2,8+ converter 1,4).

  Svar:
  Hei! Siden Alpha 700 har sensorene utviklet seg mye, og du får udiskutabelt minst like gode bilder med A77V (som er etterfølgeren etter A700). For troverdig dokumentasjon henviser jeg til testene som allerede ligger ute, og de mange som vil komme. Samtidig vil du kunne glede deg over flere AF krysspunkter, raskere serieopptak med kontinuerlig AF og progressiv fullHD video med kontinuerlig fasedetekterende autofokus under hele opptaket.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:33
 16. Hvorfor kjøpe Sony?

  Spørsmål fra Andreas:

  Hvorfor skal jeg bytte til Sony neste gang jeg er på utkikk etter et speilrefleks eller systemkamera? Jeg har fotografering som en hobby. Klarer du å svare godt på dette spørsmålet kan du ha sikret deg en fremtidig kunde!

  Svar:
  Hei! Alle produsentene lager gode kameraer, og en viktig del av kameravalget er hvordan kameraet ligger i hånden din, plassering av knapper i forhold til fingrene dine osv. Men Sony har noen muligheter som andre ikke har. Sony SLT-kameraer et godt valg hvis du ønsker raskt serieopptak med full autofokus under opptak, fullHD video med fasedekterende autofokus under opptak, en fantastisk panoramafunksjon (må prøves!), 3D-bilder, GPS m.m. Våre SLT-kameraer er også noe mindre og dermed enklere å ta med enn konkurrentenes gammeldagse speilreflekser. Sony NEX-kameraer er det beste valget hvis du ønsker deg et kompakt kamera med enkelt brukergrensesnitt (NEX-7 anbefales hvis du vil jobbe mye manuelt) samtidig som bildekvaliteten holdes på beste ”speilrefleks-nivå”. NEX-5N og NEX-7 har nå fått så rask autofokus og liten utløserforsinkelse (0,002 sekund) at det jeg mener har vært den største ulempen med speilløse systemkameraer er borte.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:35
 17. Sony NEX-7

  Spørsmål fra Raymond:

  Hei! 1. Kan jeg fotogafere med bildeformat 1:1 med NEX-7?
  2.Fins det trådløs og eller sync kabel for blits til NEX-7?
  Mvh Raymond

  Svar:
  Hei! 1. Du mener kvadratiske bilder? Det kan du dessverre ikke få ferdig-croppet fra kameraet. Kun 3:2 og 16:9. Men med så høy oppløsning er det jo ikke noe problem å croppe bildene i ettertid :-) 2. NEX-7 har samme blitssko som Alpha-kameraene og samme tilkoblingspunkt som NEX-kameraene, så alt tilbehøret til begge seriene er kompatibelt med NEX-7.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:36
 18. Sony A77

  Spørsmål fra Marit Folgerø:

  Jeg hadde ett Sony A55, som også var meget rask på bilder, men når jeg hadde "skutt" en serie, brukte kameraet ganske lang tid før det var klart igjen (buffer tid). Dette var noe jeg fant ganske irriterende.

  Hva med A77?

  Svar:
  Hei, og ja, det er alltid irriterende å måtte vente på kameraet! Hvor lang tid det tar å tømme bufferen, begrenses først og fremst av minnekortets lese- og skrivehastighet, og ikke kameraet. Et raskt minnekort kan fjerne irritasjonsmomentet.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:39
 19. Fullformat

  Spørsmål fra Karabin:

  Hei!
  Kommer det snart en etterfølger til A850/A900 ?
  Eller satser Sony bare på forbrukermarkedet og ikke profesjonelt?

  Svar:
  Hei! Akkurat nå er vi veldig spente på responsen vi får på A77V og NEX-7, før vi bestemmer hvor vi skal bevege oss videre i speilrefleksmarkedet. Det profesjonelle markedet er en tung materie å ta fatt på, samtidig som det helt tydelig er en del segmenter hvor Sony vil levere bedre alternativer enn de profesjonelle jobber med i dag. Hvor vi går videre bestemmes av utviklingsavdelingen når de ser hvor mange og hvem som kjøper A77V og NEX-7, hva de synes om den, og hva de ønsker seg videre.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:41
 20. Alpha 77

  Spørsmål fra Svein H:

  Hei:)

  Sony sin A77 legger seg i et pris segment rundt Canon 7d og litt under 5d mk ii.
  Jeg har sjøl hatt en 5d mk ii, og vurdere å gå tilbake til det ifra mitt Sony A33 som jeg har nå.
  Kan A77 konkurere med 5d mkii ift bildekvalitet og iso støy?

  Hvilken innvirkning har det gjennomstiktig speilet på iso støy? Og ville det med den teknologien og sensorer dere bruker på a77 vært en bedre iso støy med vanlig speil?

  Forøvrig all ære til dere for nytenkning. Selv A33'en min som jeg har, er et lite gem som leverer langt over det jeg hadde forventet.

  Svar:
  Hei, og takk for ros! Vi er stolt av å være tidlig ute med ny teknologi, og blir selvfølgelig veldig glad for anerkjennelse blant brukerne. Jeg har ikke sett noen direkte sammenligning mellom A77V og 5DmkII, men jeg har sett sammenligning mellom A77V og A33, og det er tydelig forskjell. Ikke bare i bildekvalitet, oppløsning, egenskaper på høy ISO osv, men også i brukergrensesnitt, konstruksjon, søker, hurtighet, videokvalitet osv osv. Så hvis konkurransen har vært knepen mellom A33 og 5DmkII, vil A77V være en overlegen vinner! Om egenskapene på høy ISO hadde vært bedre uten TMT-teknologi? Teoretisk sett ja, da deler av lyset sendes til AF-sensoren. Men denne delen er så liten, og sensoren så følsom, at vi allikevel vinner sammenligninger mot gammeldagse speilreflekskameraer. Så teoretisk ja, i praksis nei.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:43
 21. Autofokus / firmware

  Spørsmål fra Rui:

  Hei. Jeg er interessert i fotografering, men i startfasen.
  1.- I fjor kjøpte jeg nex-5, men angret egentlig etter kort tid da det ikke var praktisk uten programhjul eller VF. Nå liker jeg nex- serien utrolig godt, og lurer på nex-7, men ettersom jeg har lest meg opp litt, er jeg redd for og angre igjen. Spørsmålet er: hvor mye betyr phase detection autofous i forhold til contrast? Vil A 77 bli et mye bedre kamera pga dette? Da ser jeg bort ifra at A77 har bedre optikk.
  2.-Det har vært litt diskusjon på nettet rundt foreløpige bildeeksempler. Tror du det vil endre seg særlig med endelig firmware, eller er eksemplene fra prøvekameraene omtrent som det blir? Er jo bra, men er redd for at 24 megapixler på APS-C kan bli trangt mtp detaljnivå

  Svar:
  Hei! 1. Jeg forstår egentlig at du angret litt på NEX-5. Jeg pleide å si at NEX-kameraene var til de som bare ville ha bra bilder, men slippe å forstå hvordan. Det gjelder jo ikke deg – du vil jo ha full kontroll, og der var ikke NEX det beste alternativet. NEX-7 endrer dette drastisk. Med Tri-Navi (tre kommandohjul og én knapp som bestemmer funksjonen til de tre hjulene) er manuell kontroll veldig greit. Fasedetekterende autofokus er bedre enn kontrastbasert. Så enkelt. Det er derfor våre SLT-kameraer slår konkurrentenes gammeldagse speilreflekser på autofokus under serieopptak, liveview og videoopptak. Særlig er fasedetekterende bedre i mørket og på overflater med lite kontraster. Men i daglig bruk i vanlig lys er kontrastbasert nå blitt så bra at du knapt merker forskjell. I tillegg har NEX-kameraene fått en Peaking funksjon som gjør det veldig raskt og greit å fokusere manuelt. A77V er også et bedre kamera enn NEX-7 av andre grunner, som GPS, mer robust konstruksjon, dobbel display, 3 leddet LCD-skjerm, større søker osv osv. Men også veldig mye større og tyngre, og litt dyrere. Så er det opp til deg å velge. 2. Kameraenes egenskaper justeres hele tiden. Tilbakemeldingene fra de første journalistene og andre testpersoner er faktisk med å bestemme endelig firmware. Vi er forberedt på å få en del pepper for å ha puttet 24 MP på en APS-C-sensor, derfor har vi også testet grundig at det faktisk gir gevinst og ikke går ut over prestasjonene på høy ISO og dynamisk omfang. Bare vent og se :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 12:46
 22. Sony-proff?

  Spørsmål fra Simen Leknes:

  Har dere planer om lage et sony-kamera som er i stand til å hamle opp med de store gutta som canon 1d mark iv og nikon d3s? Hva, og når?

  Mvh Simen Leknes

  Svar:
  Hei. Som Sony-mann blir jeg selvfølgelig lettere provosert når du så selvfølgelig mener vi ikke hamler opp med ”de store gutta”. Jeg trodde ikke konkurransen handlet om hvem som klarer å lage de dyreste kameraene…? ;-)For å svare seriøst; A77V slår både Canon 1D mk IV og Nikon D3s på en del punkter. For eksempel hastighet på serieopptak, autofokus, progressiv video osv osv. På andre punkter slår de oss, for eksempel på serviceapparatet de har for profesjonelle brukere. Bildekvaliteten er mer enn god nok i alle tre modellene. Så er det opp til deg å vurdere hva du ønsker; og hvor mye du er villig til å betale. For det er vel ingen ulempe for A77V at den koster halvparten av de såkalte ”store gutta”…?
  Besvart: 20. sep. 2011 12:50
 23. 60p, 50p og 24p

  Spørsmål fra Thomas Klausen:


  Hei!

  Hvorfor har Sony valgt å selge forskjellige versjoner av A77 i Nord-Amerika og Europa? Burde det ikke vært mulig å velge alle oppløsninger/opptakshastigheter, uavhengig av hvor det er kjøpt?

  Svar:
  Hei! Det er på grunn av forskjellen i standardene NTSC som brukes i bl.a. USA, Canada og Japan, og PAL som blant annet brukes i EU. På grunn av forskjellene i oppfriskningsfrekvens er det 24p/60p der og 25p/50p her.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:51
 24. Tilgjengelighet

  Spørsmål fra Thomas Klausen:

  Hei!

  Når blir A77 med det nye 16-50mm-objektivet tilgjengelig, og hvor stor er første "omgang" med dette kit'et?

  Svar:
  Hei! Det virker som du har bestemt deg, og det er hyggelig. Vi sender A77VQ – altså kit’et med den nye 16-50mm’ern – ut til butikkene i siste del av oktober. Hvor mange vi sender ut i første sending vet jeg faktisk ikke. Men Sony Center-butikkene er selvfølgelig blant de første som får på lager, sammen med faghandlerne vi samarbeider med.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:52
 25. kvalitet nex-objektiv

  Spørsmål fra Rui:

  Hei.
  Finnes det noe slags kvalitetskala på objektiver? Nå er det kommet et godt kit objektiv til A77 16-50mm f2.8 , mens det til NEX 7 vil være det samme som tidligere. Hvor mye dårligere er dette enn det nye A77 objektivet?
  Dersom jeg tenker at jeg trenger et "kvalitet" standard objektiv, et "greit" zoomobjektiv og et "greit" portrettobjektiv vil jeg jo faktiskt komme rimeligere ut av det med A77 som har et godt objektiv med seg og som kan brukes også til portrett...

  Svar:
  Hei. Det finnes målinger og skalaer som skal gi deg fasiten på hvor gode objektiver er. Så finnes det smak og behag, som sammen med prioritering av vekt, byggekvalitet osv gjør at det hele blir en individuell vurdering allikevel. Når det gjelder å sammenligne 16-50’en til A77V med 18-55 til NEX, er 16-50mm’ern bildekvalitetsmessig overlegen. Den er F2.8 gjennom hele zoomområdet, værtettet i konstruksjonen, SSM fokusmotor og generelt en stor kvalitetsklump med glass. 18-55mm’ern er ikke der, men er til gjengjeld vesentlig mindre og lettere, og leverer godt for å være et rimelig kit-objektiv. Så skal det også sies at utvalget NEX-objektiver skal utvides videre, med nye objektiver fra både Sony og andre produsenter, og du er vel ikke den eneste som har tenkt tanken på et high-end kit-objektiv... :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 12:55
 26. Sony a77 og sal18250

  Spørsmål fra Richard Larssen:

  Heisann. Jeg har sal1850 objektivet og lurer på hvordan a77 vil fungere med det, og om det isåfall er noen fordeler eller ulemper.  Svar:
  Hei på deg! Kombinasjonen A77V og SAL-18250 vil selvfølgelig fungere fint. Objektivet støtter også korreksjon av vignettering, kromatisk aberrasjon og puteform som finnes i A77V. Personlig er jeg ikke en stor fan av ”allround-zoomene”, ettersom de enten blir enorme i størrelse eller får dårlig lysstyrke på tele-enden. Men jeg ser at det er praktisk, og du vil få glede av alle funksjonene og mulighetene i A77V med dette objektivet på.
  Besvart: 20. sep. 2011 12:56
 27. AEL/AFL knapp for NEX-5N?

  Spørsmål fra Bjørn Magnussen:

  Hei!

  NEX-5N ser ut til å ha det meste og en super sensor. Men jeg har 4 ønsker for Sony NEX-5N.

  1. Er det noe håp om at NEX-5N kan få en AEL/AFL knapp slik at man kan f.eks separere autofokus fra utløserknappen?

  2. Det kunne vært til hjelp hvis kameraet hadde vist fokusavstand og DOF i displayet spesielt ved manuell fokus.

  3. Digital zoom i videomodus ved å bruke crop av sensoren.

  4. Flere gode, små og rimelige fastobjektiver tror jeg mange Sony NEX brukere ønsker seg nå.

  Tilslutt, takk til Sony for at dere endelig ga oss full manuell eksponering i videomodus også! Men 24p kunne vært ønskelig også for EU modellene av kamera.

  Svar:
  Hei! Ja, NEX-5N er uten tvil et spennende kamera! Ut fra spørsmålene dine å bedømme, virker du kanskje mer i målgruppen til NEX-7 med tanke på kompetansenivå. NEX-5N er først og fremst utviklet for de som ønsker bildekvaliteten og de kreative mulighetene, uten å måtte lære hvordan. Derfor er for eksempel blenderprioritert styring litt ”gjemt”, mens skalaen for ”skarp og uskarp bakgrunn” ligger synlig og lett tilgjengelig i auto-modus. 1. Du kan selv bestemme hva de såkalte "soft keys" skal gjøre. AE-L er en av funksjonen du kan velge å dedikere til disse knappene. 2. DOF ser du enklest med Peaking-funksjonen, som farger er alt som er i fokus i en bestemt farge. Den gjør det ufattelig enkelt å fokusere raskt manuelt, og gir deg DOF helt presist. 3. Ja, ser poenget og tar det med meg. 4. Helt enig! Vi er i gang med å utvide NEX-objektivparken drastisk. Hittil i år har vi lansert fire objektiver, og flere er på vei. I tillegg vil det komme objektiver fra Carl Zeiss, Sigma, Tamron og Cosina med E-mount. Til slutt: Vær så god – det var på tide! :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 13:00
 28. a77

  Spørsmål fra BJ:

  Hei

  Når vil A77 være tilgjengelig i norske butikker?

  Svar:
  Hei! I siste halvdel av oktober. Løp og kjøp :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 13:01
 29. Nex-7

  Spørsmål fra Tommy:

  Vil det komme bedre kit-linser til Nex-7 enn 18–55 mm?

  Svar:
  Det vil komme masse objektiver til NEX-kameraene framover. Både fra oss og andre. Men spesifikt hva slags kan jeg ikke si. Se noen av de andre svarene mine om samme tema, så får du jo noen hint.. :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 13:02
 30. NEX-5n sølvfarget som kun hus.

  Spørsmål fra Fredrik Alvenes:

  Skal bestille meg et NEX-5n så fort det er på lager i sølv. Men ser at sølvfarget versjon kun kommer 18-55mm. Veldig uinteressant objektiv, så kan dere ikke bare selge meg huset eller den i hvert fall kompakte 16mm 2.8?
  Ble veldig overrasket over at 16mpx sensoren var så god i tester. Nydelig jobb dere har gjort! Fantastisk med manuell video og 24p.
  MEN kan dere slutte å kryptere firmwaren deres? Se hvor god Panasonic GH2 er blitt etter litt hjemmesnekring...

  Svar:
  Hei, og takk for skryt. NEX-5N kommer til å bli tilgjengelig kun som hus i både sølv og sort, men i første omgang leverer vi kit ut i markedet fordi det har den største etterspørselen. Per i dag er det ikke planer om å selge NEX-5N med kun 16mm Pancake. Når det gjelder kryptering av firmware må jeg ty til "politiker-svaret": Takk for tilbakemeldingen, vi tar det til etterretning... :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 13:04
 31. Video

  Spørsmål fra Geir H:

  Ser at dette vil være et greit alternativ for innendørs sportshaller på foto, men er autofokusen god nok på video til å følge barneidrett som basketball og turn innendørs på videobiten?

  Svar:
  Hei. Om autofokusen er god nok for deg, må nesten du bedømme i situasjonen du befinner deg. Men du finner ingen systemkameraer med raskere autofokus under videoopptak enn våre SLT-kameraer. Med focus tracking funksjonen er det også enkelt å sørge for at fokus følger riktig barn gjennom hele videoopptaket.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:04
 32. Nex-7

  Spørsmål fra Geir E:

  nex-7: Støtter denne det trådløse blitz-systemet fra alpha-serien? Så jeg kan trigge mine to hvl-f56am-blitzer?

  Videre, med så høy oppløsning - Ser noen snakker om Pixel-binning for å oppnå bilder i mer moderate oppløsninger (10-12mp) med lavere støy. Er dette noe som vil kunne komme i en firmware -oppdater? Ser det ryktes Nikon sin d400 vil ha mulighet for dette?

  Svar:
  Hei! NEX-7 støtter dessverre ikke trådløs blits-trigging slik du kjenner det fra Alpha. Når det gjelder piksel-binding, er ikke det en mulighet i dag. Hva Nikon planlegger aner jeg virkelig ikke, det får du spørre dem om når de stiller til nettmøte :-). Men det meste er mulig via firmware-updates, så jeg kan ikke utelukke at det kommer i framtiden hvis etterspørselen er der.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:10
 33. Linsevalg

  Spørsmål fra Krisholini:

  Hei, vurderer sterkt å kjøpe nex-7. Har ikke noen særlig peiling på linser da det er et vell av de (f.eks kjappe/trege linser, forksjellige merker og f-stop verdier osv).

  Hvilke 3 e-mount linser ville du anbefalt for å kunne dekke et bredt spekter.

  Takk for svar!

  Svar:
  Hei! Min personlige favoritt er 16mm F2.8 Pancake på grunn av størrelse, lysstyrke og brennvidde. Den fordrer selvfølgelig at du ikke trenger zoom, til gjengjeld får du et lyssterkt, moderat vidvinklet objetktiv og et fantastisk kamera rett i lomma. Jeg gleder meg også til å prøve den nye Carl Zeiss Sonnar T* 24mm F1.8. Den leverer hittil den ypperste optiske kvaliteten på en E-mount. Hvis du ønsker kun ett objektiv som dekker hele området har vi også 18-200mm, men personlig synes jeg den blir så stor at gevinsten med et kompakt kamerahus forsvinner litt. Ellers er objektivvalg veldig personlig, etter hva du prioriterer og hva slags bilder du vil ta. Husk at med adapteren LA-EA2 kan du også bruke alle Alpha-objektiver på NEX med fasedetekterende autofokus.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:12
 34. 1080/24P og 720/50P

  Spørsmål fra Harald C:

  Hvorfor har ikke Sonys nye fotokameraer (feks NEX-7) mulighet for å ta opp i 1080/24P og 720/50P. Man vil jo ofte lage en film og brenne den på Blu-ray, ikke bare se opptakene rett fra kamera. Blu-ray støtter forannevnte formater i tillegg til 1080/50i, men progressive bilder er jo så mye bedre.
  En ting til: Hvorfor bruker Sony oversettelsene fokallengde og fokuslengde når det heter brennvidde på norsk?

  Svar:
  Hei! Som prinsipp leverer alltid Sony FullHD når vi kan, fordi det gir den beste kvalitetsopplevelsen. Dette ser du også på f.eks. TV'ene våre. Men du kan velge 1080/50i, 1080/25p eller 1080/50p, og variere bitraten. Når det gjelder oversettelser, gjøres det av byråer som oversetter for alle produktgruppene våre. Deretter korrekturleses det av en av oss produktspesialister - og det kan vel hende det går litt fort i svingene...
  Besvart: 20. sep. 2011 13:20
 35. A77 støy på høy ISO

  Spørsmål fra JJ:

  Hei

  Hvordan blir A77 med så mange piksler og forholdsvis liten brikke? Har dere noen sammenlikninger?

  Svar:
  Hei! Vi har gjort sammenlikninger med fullformatsensorer og APS-C sensorer fra både egne og konkurrerende kameraer, og ser at vi slår flere FF-kameraer på høy ISO. Vi publiserer ikke slike sammenligninger med konkurrenter, men det føler jeg meg trygg på at medier som akam.no vil gjøre :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 13:22
 36. Optikk til NEX

  Spørsmål fra Rune Rummelhof:

  Hei!

  Siden NEX-7 åpenbart er et entusiastkamera, er det noen konkrete planer om flere gode fast-objektiver?

  Det er nok mange som kunne tenkt seg en lyssterk vidvinkel (24-278mm 135mm ekv.) samt et lyssterkt teleobjektiv.

  Svar:
  Hei! Se tidligere svar - utvalget til NEX-kameraene er i sterk utvikling, med nye objektiver fra både oss og andre produsenter.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:23
 37. DSC-HX5 .GPS.

  Spørsmål fra Stig Johansen:

  Har et DSC-HX5. Får ikke GPS funksjon til å virke.

  Svar:
  Hei! Det er vanskelig å svare på uten mer informasjon. Foreslår at du ringer vår support-telefon på 22 81 28 94 mens du har kameraet foran deg, så vil de veilede deg.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:25
 38. NEX-5n klikke-problem under filming

  Spørsmål fra Thomas Klausen:


  Hei!

  Har lest at det er problemer under filming med mange 5n'er. Har Sony noen anelse om hva som forårsaker dette problemet og evt. hva som kan fikse dette?

  Svar:
  Hei! Da vet du mer enn meg - jeg har ikke hørt om et slikt problem, og opplever det heller ikke selv på min NEX-5N. Det kan være lyd fra autofokusen du opplever - dette er ganske normalt på videoopptak med systemkameraer. Får vi mange tilbakemeldinger om at dette er et problem, og det kan forbedres via firmware update, vil vi selvfølgelig gjøre det.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:29
 39. Kompakt

  Spørsmål fra Rune:

  Drømmer om et ordentlig, kompromissløst entusiastkamera.
  En digital variant av Minolta CLE, med utskiftbar optikk og sensoren fra 850/900 hadde nok blitt en umiddelbar slager.

  Kommer Sony til å lage en lite (NEX) kamera med 24x36mm sensor?

  Svar:
  Hei! Se tidligere svar - jeg tror drømmekameraet ditt er nærmere NEX-7 enn du aner. Med større sensor hadde det fått stort utslag for kameraets størrelse, men sensoren og prosessoren som sitter i NEX-7 leverer bildekvalitet helt på linje - og over - flere fullformatkameraer.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:31
 40. Hotshoe

  Spørsmål fra Dmitry K Valberg:

  Hei

  Har NEX-5N og lurer på om det vil komme hotshoe-adapter til NEX-5N?..

  Svar:
  Hei! Håper du er fornøyd med NEX'en din! Du ønsker deg en adapter som gjør at du kan bruke tilbehøret som du normalt setter i blitsskoen på en Alpha? Det er dessverre ikke på trappene nå. Derimot er det mer morsomt tilbehør å sette i tilkoblingspunktet på Nex-5N i planene.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:33
 41. Fordeler

  Spørsmål fra Steinar Slettedal:

  Hva er fordelene med å bruke Sony speilrefleks kontra, Nikon og Canon?

  Svar:
  Hei! Hvis du sammenligner med våre SLT-kameraer, er det først og fremst hastighet. Raskere autofokus, raskere serieopptak, bedre video (FullHD 50p) og full fasedetekterende autofokus under både serieopptak og videoopptak. I tillegg har f.eks. Alpha 77V mye bedre mikrofon enn andre speilreflekser med video, GPS, sweep panorama og andre funksjoner du kanskje finner nyttig. I tillegg mener jeg elektronisk søker gir enorme fordeler i forhold til den gammeldagse optiske søkeren som C&N bruker. OLED-søkeren i A77V, A65V og NEX-7 er sylskarp og sliter ikke med forsinkelser ved panorering e.l. Samtidig kan du selv endre og innstille hvilken informasjon du til enhver tid vil ha i søkeren.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:38
 42. Objektiver Søkere FF

  Spørsmål fra Oddmar Pedersen:

  Hei Erik

  Når kan vi forvente at objektivparken til Nex øker i antall og minsker i størrelse?

  Alpha 900 har en fantastisk bra søker! Når om hvis i det hele tatt tror du hybridsøkerne/elekroniske er like gode?

  Når kan vi forvente oss neste FF fra Sony?

  Svar:
  Hei, Oddmar! Objektivparken til NEX har allerede økt litt i år (fire nye objektiver), og vil øke mer med objektiver fra både oss og Tamron/Sigma/Cosina/Carl Zeiss. En hybridsøker blir av natur mindre enn på speilreflekskamera på grunn av kamerahusets størrelse. Men har du prøvd den nye OLED-søkeren?!? Den er fantastisk skarp og behagelig i bruk, samtidig som den gir enorm fleksibilitet i forhold til hvilken informasjon du vil ha tilgjengelig i søkeren. Neste fullformat fra Sony kommer når vi får respons fra markedet om at behovet er tilstede og vi ser at vi kan levere noe nytt og spennende.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:41
 43. bytte merke?

  Spørsmål fra Jone Klemo Øverland:

  Heisann og gratulerer med en flott lansering av flere interesante modeller den siste tiden.

  jeg lurer rett å slett på hvorfor jeg som fotograferer egentlig alt fra billøp til portrett av dyr og filmlaging skal bytte fra Canon til Sony (noe jeg vurderer). hva gjør dere til en bedre egnet kandidat? :)

  ha en strålende dag

  Svar:
  Hei og takk! Både Canon og Sony lager veldig gode kameraer som leverer veldig gode bilder. Først og fremst vil du i overgangen fra Canong til Sony oppleve at våre kameraer er raskere enn du er vant til. Både på autofokus og serieopptak. I tillegg får du progressiv fullHD 50p video på de nye modellene. På grunn av SLT-teknologien kan kameraene ha kontinuerlig fasedetekterende autofokus under serieopptak og videoopptak - noe som fort blir en livsnødvendighet når du fotograferer bevegelige motiver som biler og dyr. Den nye OLED-søkeren oppleves like behagelig som en optisk søker, men gir stor fleksibilitet fordi du kan velge hvilken informasjon du vil ha tilgjengelig i søkeren, og du ser effekten av alle innstillingene direkte i søkeren mens du fotograferer. Håper på et lykkelig skifte :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 13:47
 44. Sony slt a77 vs Pentax K5

  Spørsmål fra Inge Rosenberg:

  Er Sony slt a 77 like værtett og robust som Pentax K5?

  Svar:
  Hei! Jeg kjenner ikke detaljene rundt konstruksjonen av Pentax K5, men kan definitivt gå god for at aluminiumskonstruksjonen og værtetningen på A77V tåler tøffe tak. Min første helg med A77V var i stiv kuling og sludd på fjellet, og kameraet var aldri i nærheten av en veske, men hang og slang på skulderen i ca 5 timer, uten at det bød på noen problemer.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:49
 45. Kunnskap

  Spørsmål fra Simen Olsen:

  Når man kjøper kamera av en støvsugerselger kan man ofte ikke forvente samme kunnskapsnivå hos selgeren som hos dedikerte fotoforhandlere. Hvorfor satser dere så hardt på å selge kamera nettopp gjennom slike salgskanaler? Burde dere ikke satset litt mer på kunnskapsrike selgere, dedikerte fotoforhandlere, hvis dere er sikre på at Sonys kamera kan konkurrere teknisk med resten av kameramerkene (og da mener jeg ikke bare Canon og Nikon).

  Svar:
  Spennende spørsmål! For det første finner du kameraene våre hos flere av de største faghandlerne, som Fotovideo og Japan Photo. Vi har også våre egne Sony Center butikker med meget kompetent personale. Men markedet er også slik at en veldig stor andel av de som kjøper systemkamera for første gang oppsøker elektronikkbutikkene. For oss er det viktig å møte førstegangskjøperne, da Alpha- og NEX-systemene sammenlignet med andre produsenter er ganske "ferske". Som en personlig kommentar kan jeg også legge til at det er i de tradisjonelle fotobutikkene jeg møter flest konservative selgere som kun vil selge kameraer som ser ut slik kameraer "alltid" har sett ut, mens jeg i elektronikkbutikkene møter stadig flere selgere som er åpne for nye teknologier og med oppriktig interesse for foto. Men det finnes selvfølgelig mange unntak fra denne "regelen".
  Besvart: 20. sep. 2011 13:55
 46. Originale adaptere

  Spørsmål fra Dmitry K Valberg:

  Ser dere har fantastisk alpha-adapter fra a til e-mount. Hva med lignende originale adaptere for Canon, Nikon, etc?.. 3dje parts adaptere er enten så billig at kvaliteten ikke holder mål, men de dyrere utgaver koster like mye som kamera.

  Svar:
  Hei! Ja, LA-EA2 er en liten genial sak som gir fasedetekterende autofokus med Alpha-objektiver på NEX-kameraer. Adaptere til andre fatninger kan dessverre ikke vi lage, da de andre produsentene (forståelig nok) har litt tungt for å gi oss den tekniske innsikten vi trenger for å lage en like god adapter til deres objektiver som LA-EA2 er til Alpha.
  Besvart: 20. sep. 2011 13:58
 47. Sony A77

  Spørsmål fra Marit Folgerø:

  Takk for svar. Hvilket minnekort anbefaler du som det "ultimate" da til A77 for a minske buffertiden? Minnekortet jeg hadde var ScanDisk Extreme 4 GB.

  Som jeg tidligere skrev hadde jeg ett A55, dette kameratet "døde" stille hen - fikk feilmelding kamerafeil, og så ble det sort. Ble sendt til reperasjon, og kom tilbake, da var den elektroniske søkeren død. Ikke morsomt - men, har nå tilgodelapp og venter litt på gjerdet til A77 kommer ut. Valget er nå mellom Nikon D7000 eller en ny Sony A77 (har en Nikon D100 pr i dag)

  Svar:
  Hei igjen! Det var jo en litt trist sak med reparasjonen som ikke gikk som den skulle. Men jeg tror du vil få mye glede av en A77V. Minnekort er ikke min sterkeste side, men hvis du leser denne artikkelen: http://www.akam.no/artikler/sd_tar_innpaa_cf/102003 tror jeg du vil finne verdifull informasjon :-)
  Besvart: 20. sep. 2011 14:01

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen