Bruker ikke bredbåndstelefonen

Det kommer fram av Post- og teletilsynets rapport for tredje kvartal.

Ved utgangen av 2008 har hver fjerde husstand i Norge bredbåndstelefoni, men veksten i samtaleminutter per abonnement avtar kraftig.

Kommer i pakke
Bredbåndstelefoni hadde særlig sterk vekst i 2005 og 2006, men siden har veksten avtatt, målt både i antall abonnement og trafikk. Fra 2006 til 2007 økte trafikken med nesten 30 prosent. Deretter ble veksten raskt redusert, og for 2008 anslår PT veksten til om lag to prosent.

– Dette kan skyldes flere forhold, blant annet at mange flere husstander nå har fått bredbåndstelefoni som del av en ”totalpakke” bestående av Internett- og fjernsynsabonnement. Disse kundene har trolig et lavere forbruk enn dem som kjøpte bredbåndstelefoni tidlig, og som var spesielt motiverte av lave priser og ny teknologi, sier PT-direktør Willy Jensen.

Opp for kontantkort
Men ikke alt faller. For første gang siden 2002 er det igjen vekst i markedet for kontantkort. I tredje kvartal har antall kortabonnement økt med 20.000. Kontantkortandelen i mobilmarkedet er nå på 27 prosent, om lag det samme som ved utgangen av 2007.

- Det er interessant å se at et produkt som har vært nedadgående i mange år, nå igjen er med i konkurransen om å tilby forbrukerne rimelige og forutsigbart prisete abonnement, sier Jensen.

Også mobilt bredbånd fortsetter å vokse kraftig. Antall abonnement er mer enn doblet hittil i 2008, til om lag en kvart million. Omsetningen i 2008 forventes å øke med mer enn170 millioner kroner, til over 400 millioner kroner.

Lurer du på hastigheten på ditt mobile bredbånd? Sjekk her.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen