”Canon Store” åpnet i går

Dette er ikke en konsept-butikk slik for eksempel Sony Center er. Det er derimot et 90kvm stort hjørne av butikken til Fotovideo. Avdelingen får en egen ansatt som skal ha god kompetanse på området, slik at man får kyndig hjelp.

Canon sier at de i utgangspunktet skal lagerføre alle Canons fotorelaterte produkter, slik at du skal slippe å vente.

Fotovideo vil fortsatt også føre de andre merkene, og vil forsøke å få til tilsvarende konsept med dem, slik at man etter hvert får en butikk med egne avdelinger for hvert merke.

Canon Store hos Fotovideo i Oslo
Canon Store hos Fotovideo i Oslo

Hvis du vet hvilket merke du skal ha, er dette ganske lurt, siden du treffer på betjening med høy kompetanse. Dersom du skal ha noe både fra Canon og fra Nikon, må du kanskje snakke med to forskjellige mennesker og stå i to forskjellige køer.

Det er i stor grad Canon som står bak denne avdelingen. De har ansvaret for designen og er med på å betale for en av de ansatte i avdelingen. På spørsmål om dette ikke vil ødelegge for andre Canon-forhandlere, og dermed slå tilbake på Canon selv, svarer Robin Vernon fra Canon Europa, at dette er ikke noe eksklusivt for Fotovideo, men at det er få forhandlere i Norge som er store nok til å kunne ha noe sånt som dette. De vil etter hvert kunne tilby tilsvarende konsept i mindre skala for mindre forhandlere.

Presentasjonen av produktene er nøye gjennomtenkt. Plassering, belysning, produkttetthet og liknende er ikke overlatt til tilfeldighetene, så resultatet er behagelig og se på, og sikkert salgsfremmende. Hvis dette blir en suksess, ser vi ikke annet enn at de andre produsentene er nødt til å følge etter. Det kan fort bli dyrt for de mindre produsentene å tilby det samme. Vi skal ikke se bort fra at det er noe av tanken til Canon.

For oss forbrukere betyr dette i praksis at det nå er et sted vi vet vi kan få alle Canon-produktene når vi trenger dem, og få snakke med en person som vet hva han snakker om, med mindre du lurer på noe om et annet merke. Vi vet ikke helt om vi foretrekker en som kan mye om ett merke og ikke forholder seg til andre, eller en som kan en del om mange merker og kan snakke om fordeler og ulemper på tvers av merkene. Roar Sandvik, daglig leder i Fotovideo, forsikrer oss om at de vil ha begge typer folk i butikken sin.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen