9 millioner er infisert - er du?
Teknofil

9 millioner er infisert - er du?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
For en god stund siden tettet Microsoft et stort sikkerhetshull i sitt system som ble utnyttet av en hissig dataorm. Det kan derimot virke som om mange droppet oppdateringen for ormen sprer seg nå ekstremt.

Tidenes største virus?
Sikkerhetsselskapet Trend Micro omtaler ormen Kido, også kjent som Conficker og Downadup, som muligens tidenes største virus. Ormen har på kort tid spredd seg til over 9 millioner datamaskiner og sprer seg stadig. Når ormen først har kommet inn i en maskin, enten via Internett eller via eksterne enheter som minnepinne, laster den automatisk ned nye utgaver av seg selv og forsøker spre seg på lokale nettverk. I Norge måtte Helse Vest i fjor ta ned sitt system etter at ormen hadde infisert nettverket.

Ifølge Switched melder F-Secure at ormen så langt ikke har gjort noen regelrett skade på maskinene den infiserer, men en slik orm kan fort utnytte ditt system og hente ut dine personlige data som brukernavn og passord til tjenester eller utnytte maskinkraften din til illegale formål.

Leker russisk rulett med maskinen
Microsofts sikkerhetsansvarlige, Roger Halbeer, mener på sin side at brukere av Microsoft har et ansvar for å oppdatere sine systemer med sikkerhetspakker som blir sendt ut.

- Hvis du velger å ikke få på plass sikkerhetsoppdateringer som er så kritisk at vi valgte å advare spesielt om den, så spiller du russisk rulett med nettverket ditt ettersom du kan regne med at det vil komme angrep som utnytter dette sikkerhetshullet, skriver han på sin blogg.

Om du selv ikke har oppdatert din maskin bør du gjøre det snarest mulig. Sikkerhetsoppdateringen og informasjon fra Windows finner du her. Du må samtidig passe på å oppdatere din antivirus og ha brannmur på plass.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen