9 milliarder var ikke nok

Microsoft har i lengre tid siklet etter Yahoo, blant annet som en forsterkning mot den stadig økende konkurransetrusselen fra Google.

Forrige uke skal forhandlingene mellom de to selskapene endelig ha blitt avsluttet med et avslag fra Yahoos side. I etterkant har Microsoft uttalt at de var klare til å legge 9 milliarder amerikanske dollar på bordet for Yahoos søketjenester.

Ifølge et internt brev til Microsoft-ansatte påstås det at avtalen ville ha sikret Yahoo 1 milliard ekstra i omsetning i tilegg til et langsiktig samarbeid på søk.

Yahoo har nå istedet inngått en avtale med Google der alle søkeresultatene vil bli vist side om side med annonser levert av Google. Hos Yahoo sies det at denne avtalen vil sikre selskapet drøye 800 millioner dollar i årlige inntekter – rent praktisk kanskje betydelig bedre enn Microsoft-avtalen side man fortsatt sitter på aksjene.

Senere har Microsoft kommet med sterk kritikk mot Yahoo og Google siden sistnevnte praktisk talt er i ferd med å monopol på annonseinntekter generert av søketjenester. 

Hvorvidt Microsoft faktisk sitter i riktig posisjon til å kritisere en hvilken som helst monopol-situasjon er svært tvilsomt. Microsoft er nemlig selv kjent for å operere i monopollignende situasjoner oghar en rekke tidligere feider bak seg: (f.eks. nettleserkrigen med Netscape, Java-konflikten med Sun og Windows-monopolet).

Yahoo og Google har offisielt uttalt at de ikke trenger noen spesiell godkjennelse for å inngå den nevnte annonseavtalen, men har allikevel frivillig sendt over avtalen til justisdepartementet for en gjennomgang.

Microsoft kommer fortsatt til å bygge sin egen søke- og annonsestrategi videre, men må altså gjøre dette på egen hånd samt hamle opp både med Google og Yahoo på motsatt side av gjerdet.

(Kilde: Cnet, ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen