9 dager igjen...

Alternativ tekst mangler

På en slik tur, med så mange fantastiske landskapsmotiver, og antakelig interessante hendelser, ønsker man å kunne fotografere alt med det ypperste som er av fotoutstyr. Men å ta med seg et profesjonelt kamerahus med topp optikk vil veie så mye, at det blir uaktuelt. Derfor må jeg begrense meg en del.

På torsdag kom min nye EOS 30D ramlende inn døra her, så den blir med. Det er sikkert. Jeg tar med EF-S 10-22, som dekker vidvinkelområdet godt. Til normalområdet står det egentlig mellom EF-S 17-85 IS og 50mm f/1.4. Sistnevnte er skarpere, mer lyssterk og lettere, mens den første er mer fleksibel, og har bildestabilisator.

For å dekke tele-området, står det fortsatt mellom EF 70-200 f/2.8 IS og 70-300 DO IS. Sistnevnte veier under halvparten, men har dårligere lysstyrke og optisk kvalitet. Hvis noen av dere har klare meninger om hva som trengs, så er jeg mottakelig for det.

I diskusjonen etter forrige artikkel, kom det forslag om å teste en microdrive. Jeg har hatt problemer med å få tak i en. Tydeligvis er produsentene redde for at den skal gå i stykker og at de dermed får dårlig omtale. Derfor er det ikke sikkert at jeg får det til, men jeg skal forsøke litt mer. Selv om jeg ikke får det til, så skal jeg ha med minnekortleser med harddisk, og antakelig også en bærbar PC, så harddisktest blir det uansett.

Jeg kommer til å ta med to kompaktkameraer. Ett ultrazoom, og ett mer vanlig. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilke ennå, men det ser ut som det blir et ultrazoom fra Sony (H2 eller H5), og et mindre kamera av ett eller annet slag. Kanskje Panasonic LX1. Jeg vil helst bruke et med bildestabilisator, for da kan jeg si noe om viktigheten av det under slike forhold. Vidvinkel bør det også ha. Hvis noen har andre konkrete forslag, er det bare å komme med dem.

Kommunikasjonene er ikke all verden der ute. Satellittelefonen vi har med egner seg ikke til dataoverføring, så jeg må basere meg på å legge ut informasjon når jeg er et sted det er internettforbindelse. Det vil være det et par steder under veis, så noen oppdateringer fra turen vil dere få, men jeg kan ikke si noe om hvor mange.

Takk til:

The Norwegian Lhotse Expedition 2006 - For å ville ha meg med på denne turen

Canon Norge – For å bidra med kameraer til klartrerne

Nye Expo Service – For raust å se til at klatrerne har nok minnekort.

Olympus Norge - For å sikre klatrerne backup med analoge kameraer

Lonely Planet – For reiselitteratur, så redaktøren ikke går seg bort.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen