9 år i fengsel for spamming

Jeremy Jaynes (North Carolina - USA) ble denne uken dømt til å sone hele 9 år i fengsel. Mannen karakteriseres som den åttende mest profilerte spammeren i verden av "The Spamhaus Project". Jaynes har ventet på dommen siden sist desember, da han først ble arrestert.

Søsteren, Jessica DeGroot, slapp unna med en bot på 7500 amerikanske dollar, mens en annen kollega ble frifunnet. Hun ble funnet skyldig fordi hennes kredittkort ble brukt i forbindelse med operasjonen.

Jaynes ble dømt for å ha sendt ut flere hundretusen e-post fra falske adresser i løpet av en 30 dagers periode i juli/august 2003. Mannen har selvsagt sendt ut mye mer enn dette over en lengre periode, men dokumentasjonen på dette holdt allikevel i retten til å dømme Jaynes til 9 års fengsel.

Typen spam som ble utsendt varierte fra kategoriene boliglån, programvare og aksjer. Påtalemyndigheten virket meget fornøyd med dommen og mente dette ville få ringvirkninger i positiv forstand for den generelle bruker.

Kanskje vil det også virke som et skrekk-eksempel for andre spammere om hvor alvorlig det faktisk er å sende ut slik e-post. Hvert år taper tusenvis av bedrifter flere millioner kroner på at de ansatte må bruke tid på å slette uønsket e-post.

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen