97 prosent av alle mobil-virus er laget for Android
Teknofil
(Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

97 prosent av alle mobil-virus er laget for Android

Men ikke vær redd, mobilen din blir neppe smittet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ingen tvil om at Android er verdens mest populære mobiloperativsystem. Det er også kjent for å la det aller meste slippe igjennom dørene til applikasjonsbutikken sin, i motsetning til Apples rigide kontroll av deres App Store.

Dermed kommer det kanskje ikke som en overraskelse at sikkerhetsselskapet F-Secure har oppdaget at 97 prosent av alle virus og ondsinnet programvare myntet på mobiler, er laget spesifikt for Android-enheter. Akkurat som Windows har vært en måltavle for trojanere og virus i flere tiår, har Android blitt det tilsvarende i mobilverdenen.

Du er fortsatt trygg

Det betyr imidlertid ikke at Googles operativsystem er farlig å bruke. Ifølge F-Secure har bare 0,1 prosent av virusene kommet via apper i applikasjonsbutikken Google Play.

Det er stort sett fra tredjeparts-butikker og lysskye nettsider som får skylden for de aller fleste angrepene, og F-Secure roser Google for å ha blitt langt bedre til å beskytte Android-brukerne fra skadelig programvare. 

Tredjeparts-butikker får skylden

Virus-problemet skal være størst i blant annet Kina, hvor mange Android-telefoner blir solgt uten å ha Google Play forhåndsinstallert. For dette må de betale ekstra lisenspenger, noe mange vil unngå for å holde prisen på telefonene nede. Når brukerne vil laste ned applikasjoner, må de dermed ty til lugubre tredjepartstjenester, i stedet for Googles beskyttede applikasjonsbutikk. 

Vil du være helt sikker på at en app er trygg? 
Følg disse 5 tipsene for å sikre deg mot Android-søppel »

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen