(Bilde: Shutterstock/107799491, Coop Hotellkupp)

96 000 norske kredittkort hacket

Datainnbrudd i Irland får følger for nordmenn.

VG Nett melder at kredittkortene til 96 000 nordmenn har blitt hacket. Det er snakk om kunder som benytter seg av Coop Hotellkupp, en tjeneste som tilbyr Coops medlemmer billige hotellopphold i Europa.

Bakgrunnen for saken er et datainnbrudd i Irland, og dette har eksponert kredittkortopplysninger om flere hundretusen europeiske kunder. Ifølge Coops informasjonsdirektør, Kristin Paus, er 96 000 norske kunder berørt, og disse får nå tilsendt en e-post.

De ukjente hackerne har fått tilgang til kredittkortnummer, navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

– Følg nøye med

Innbruddet skjedde hos den irske virksomheten Loyaltybuild, som blant annet drifter Coop Hotellkupp. Ugjerningen fant sted 18. oktober, men irene oppdaget ingenting før én uke senere. Etter en rekke undersøkelser, viste det seg at informasjon var kommet på avveie, noe Coop ble informert om nå nylig.

Coop Hotellkupp er stengt inntil videre, mens informasjonsdirektør Kristin Paus beklager situasjonen og oppfordrer Coop-kunder til å følge ekstra nøye med på kredittkortutskriftene framover. Et videre samarbeid med Loyaltybuild er under vurdering:

– Denne tjenesten kommer ikke opp før vi har fått forsikringer om at sikkerheten er hundre prosent, forteller Paus til VG Nett.

Både Visa og Mastercard er klar over problemet, og overvåker situasjonen i henhold til sine sikkerhetsrutiner. Interpol kan også bli koblet inn i saken.

Forskere bruker bøker for å knekke sikkerhetskoder:
Bibelen avslører passordene dine »

(Kilde: VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen