92 årig mobiljomfru

92 årig mobiljomfru

Jeg vet jeg ikke er alene om å ha brukt en del tid og krefter på å gruble ut det som kanskje kan være den ultimate julegave til en morfar. Etter å ha prøvd med både rundvask av hus og selskapelige kanarifugler var det på tide å utstyre ham med en splitter ny mobiltelefon.

Det hører til historien at den samme morfaren noen måneder tidligere hadde en snarvisitt innom et av landets sykehus, hvor han til sin store forskrekkelse innså at han var den eneste på avdelingen uten mobiltelefon.

Iakttakelsen, etterfulgt av et stille ”Hmmm jeg skulle vel kanskje hatt en sånn en” var utspringet til årets store julegave.

Kontantkort
Første avgjørelse som måtte tas, var hvorvidt kontantkort eller et etterskuddsbetalt mobilabonnement var å foretrekke til den 92-årige mobilnybegynneren.

Uten mye om og men falt valget på et kontantkort, ettersom mobilbruken trolig kom til å begrense seg til noen korte samtaler i ny og ne. Med kontantkort slipper vi unna både månedsavgift, minstefakturering og ikke minst – nok en regning å holde styr på.

Da er det tross alt enklere med skrapekort eller påfylling andre kan ta seg av.

Store taster
Ettersom den selvskrevne morfar-mobilen fra Emporia ikke er å få tak i på det norske markedet, dro vi på jakt etter en helt enkel mobiltelefon med store taster og god lyd.

Valget falt på Samsung X200, en rimelig foldemobil med grunnleggende egenskaper.

Mobilens ABC
Så langt alt vel. Julaften kom, telefonen ble pakket ut og gleden var stor over den ringende, blinkende, pipende greia. Det første vi gjorde var å skru av unødvendige lyder, fjerne bakgrunnsbildet og skru lydnivået på maks.

Så var det klart for 92 åringens første undervisning siden før krigen – grunnskole, videregående skole og eksamen i Mobilens ABC.

For å gjøre skolegangen så enkel som mulig hadde vi forhåndslagret familiens telefonnummer på SIM-kortet, slik at vi kunne fokusere på det å bruke mobilen.

Grunnleggende bruk
Det første man må lære seg er å skru mobilen av og på. Det er også en fordel å vite hvor laderen skal kobles til, og minne om at mobiltelefoner trenger å få påfyll av strøm fra tid til annen.

Deretter tok vi for oss bruken av telefonboken, hvordan ringe ut og hvordan besvare samtaler. Etter en del prøving og feiling og mange hyggelige ”skoletimer” sammen i romjulen, sitter den mest grunnleggende bruken godt.

Selv om tekstmeldinger fortsatt er litt vrient, og tastene kanskje er litt i minste laget, har mobiltelefonen allerede fått en fast plass. Dermed har også familiens eldste medlem mobil, og en ekstra sikkerhet med seg i lomma på glatt vinterføre.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen