8 tips for dine mobilbilder

Bildene tatt på mobilen passer kanskje best på nett og i dine venners mobiltelefoner. Det var i alle fall det operatørene håpet på da kameramobilene ble lansert på markedet. En skulle sende bilder mellom mobiler og e-postadresser og betale operatøren for å gjøre det. Mobil.se har laget 8 meget gode tips en bør legges seg på minne.

1. Moblogg 

En moblogg er en webside der du kan laste opp dine mobilbilder direkte fra telefonen slik at dine venner og andre kan titte på bildene. Du kan bruke det som mobildagbok og ofte kan dine venner gå inn og kommentere dine bilder. En moblogg kan du få gratis hos en del av de som tilbyr webhotell. Bildene kan du sende direkte fra telefonen via MMS eller telefonens e-postprogram.  

2. E-post

Avhengig av hvilken pris du har på ditt abonnement kan e-post være et økonomisk alternativ til mms. E-posten er ikke like enkelt fra telefon til telefon, men til en PC går det utmerket å sende bilder via en e-post. Du lager helt enkelt en ny e-post melding i telefonen og velger å legge ved et bilde. Hvis du ikke har en spesielt god MMS pris kan du spare litt penger på å sende e-post i stedet. Med en GPRS takst på 15kr/megabyte koster det ca 80 øre å sende et bilde i vga-oppløsning. (640x480 pixlar).

3. MMS

Skal du sende bilder til en annen mobiltelefon er MMS den enkleste metoden. Fordelen om en sammenligner med e-post er at et MMS bilde lastes ned til mottakerens telefon direkte, uten at han eller hun må gjøre noe. Bildet kommer frem til alle mobiler som har MMS og om telefonen ikke har det får mottakeren som oftest en SMS varsel. I varselet finner en bruksanvisning på hvordan en kan laste dette ned fra en vanlig webside. I tillegg kan MMS alltid sendes til en e-post adresse. Du angir bare e-postadressen som mottaker når du sender.

4. Collage for utskrift 

Det kommer an på hvilken kameramobil du har, men ofte er det største problemet med mobilkamerabilder at bilde får dårlig oppløsning og at mobilkamerat er dårlig til å ta bilder når det er mørkt. Hvis du skal skrive ut dine bilder, kan du fjerne minst et av disse problemene. For når bildene er for små kan en ganske enkelt lage et collage med flere bilder. Det betyr ikke at hvert enkelt bilde blir større, men til sammen kan flere små bilder bli til et stort bilde som har tilstrekkelig høyoppløsning for at du kan skrive det ut eller sender det til fotobutikken for utskrift. For å klippe i sammen og senere skrive ut ditt collage kreves det at du første overfører bildene til en PC og bruker et bildeprogram for å klippe sammen bildene til et større.

5. TV

Mobilen egner seg dårlig for å vise frem feriebilder til familie og venner, men med tilbehør kan du vise dine bilder mobilbilder på din vanlige TV. Både nokia og Sony Ericsson har tilbehør som fikser dette og Sony Ericsson fungere også med andre produsenter og modeller.

6. Kontaktbilde

Ofte blir du kanskje skuffet når du får ut bilde fra telefonen til PC’en og ser at bildet ikke var så skarpt som det så ut på skjermen. Et måte å anvende bildene en har tatt er å bruke de som kontaktbilde . På den måten vises bilde på den som ringer sammen med den vanlige teksten med navn og telefonnummer.

7. Panorama 

Panoramabilder er en kul funksjon som øker mulighetene med de bildene du tar. Det handler altså om å sette sammen flere bilder til et langt panoramabilde. Eksempler på telefoner med denne funksjonene innebygget er Sony Ericsson K750 og W800 samt P7200 fra LG. Har du en mobil uten panoramafunskjon får du nøye deg med å selv prøve å sette bildene sammen når du tar de og senere bruker et program til PC for å klistre bildene sammen slik at de passer.

8. Ramner/Effekter 

Mange telefoner har funksjoner som legger til morsomme effekter og komiske rammer. De forbedrer kanskje ikke kvaliteten på dine mobilbilder, men de kan definitivt gjøre bildene morsommere og drar unektelig opp oppmerksomheten.   


Les resten av artikkelen hos http://www.mobil.se

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen