8 ms LCD-skjermer i september


LCD-panelene blir stadig raskere

Bare i løpet av dette året har LCD-skjermene halvert responstiden fra 25, via 16, til 12 millisekunder. Når de ved årets utgang kommer hele veien ned til 8 ms, er de oppimot tre ganger raskere enn i begynnelsen av 2004. Med slike spesifikasjoner blir det enda vanskeligere å se forskjell på LCD- og CRT-skjermer i raske spill og filmer.

Allerede neste måned kommer de første 8 ms-skjermene fra ViewSonic og BenQ, som ifølge Digitimes begge vil levere to til tre 8 ms-skjermer hver i september. Disse blir tett fulgt av flere asiatiske produsenter, som for eksempel fra Chi Mei, et selskap som for øvrig konkurrerer skarpt med BenQ i Asia, ifølge The Inquirer.

I løpet av årets siste kvartal ventes også LG Philips å lansere 8 ms-skjermer, og derifra er veien antakelig kort til lanseringer fra Sony og Samsung.

Både BenQ og ViewSonic regner derimot med å satse mest på 16- og 12 ms-skjermer ut året, og lanserer 8 ms-skjermer mest for prestisjens skyld. Skal vi tro Digitimes, er yieldene alt for dårlige til å produsere store nok mengder av de raske panelene - og dette vil antakelig ha sitt å si for prisene.

I løpet av neste år regner begge de to selskapene med at 8 millisekunder blir standard responstid.

Vi kommer tilbake med flere detaljer om skjermene så snart de foreligger.

(Kilder: Digitmes, The Inquirer, PC Pro)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen