8 MP og HD-video med ny sensor

Det var bare et tidsspørsmål om å gjøre før HD-video kom til digitalkameraene. Den nye sensoren fra Micron er riktignok ikke implementert i noe kamera ennå, men den finnes som prototype.

I følge produsenten, skal den kunne ta opp video i 720p med 30 bilder pr. sekund. Hvis du vil ta raske seriebilder, skal den klare 10 bilder pr. sekund i full oppløsning, eller 30 bilder pr. sekund hvis du reduserer oppløsningen til 2 megapiksler. Dette krever selvfølgelig enormt mye også av resten av kameraet, så det er ikke sikkert vi får se kameraer med disse spesifikasjonene med det første, men nå er i hvert fall ikke sensoren noen begrensning på dette området.

Sensoren er 1/2,5 tomme, det vil si samme størrelse som dagens 5 og 6 megapikslers sensorer. Det gir en svært små sensorelementer, som vil forringe signal/støyforholdet ytterligere i forhold til dagens sensorer, og øke støyproblemet. Samtidig vil det kreve enormt mye av optikken å utnytte den høye oppløsningen på en så liten brikke.

Vi ser derfor denne sensoren som et produkt som er utviklet for å gi imponerende spesifikasjoner på papiret, heller enn å gi oss det vi egentlig vil ha – høyest mulig bildekvalitet. Micron sier også at de jobber med en sensor med enda høyere tetthet.

Selv om det i dag er store utfordringer med høy oppløsning på små sensorer, så er det samtidig denne industrien som driver forskningen framover på en rekke områder som kan gi oss bedre kvalitet også på større sensorer. Så vi får kanskje hilse denne sensoren velkommen, og så heller teste framtidige kameraer som benytter sensoren ekstra nøye.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen