Test
topp (Bilde: Silje Gomnæs)

8 Messenger-klienter

Er du en av de som sitter med mobilen i hånda og skriver SMS dagen lang? Om du heller bruker en Messenger-klient når du skal prate med folk, er det mye penger å spare. For noen få kroner kan du prate hele dagen. Og det koster like mye å snakke med noen i Kina som i Norge.

Messenger er også mye mer oversiktlig. Hele samtalen listes nedover skjermen, slik du er vant til når du chatter på datamaskinen. Du får opp den vanlige kontaktlisten din og bruker den samme kontoen til å logge deg på. Dermed trenger du kun å forholde deg til ett program - enten du sitter foran datamaskin eller på mobilen.

Du kan installere Mesenger på så godt som alle mobiltelefoner. I denne testen har vi tatt for oss seks av de mest populære Messenger-klientene fra nettstedet GetJar.com, samt klientene til Netcom og Telenor. Alle disse er skrevet i Java.

Vi har testet 6 av de mest populære Messenger-klientene på nettstedet Getjar.com. I tillegg har vi sett nærmere på Messenger-løsningene som Netcom og Telenor tilbyr. Alle klientene er Java-programmer, noe som betyr at de virker på de aller fleste mobiler, enkle som avanserte.

Før du begynner:
For å kunne bruke Messenger på mobilen, må du ha de riktige internettinstillingene på mobilen din.Dette kan du gjøre enkelt ved å bruke vår guide til internettoppsett på mobilen.
Sett opp mobilen din for internett »

Dette koster det:
Det eneste du betaler for når du bruker Messenger på mobilen, er datatrafikken du genererer over mobilnettet. De fleste abonnement har en pris på alt fra 5 til 20 kroner per MB. Du kan prate veldig lenge før du kommer opp i så store mengder data. Unntaket er Messenger-klientene til Netcom og Telenor, hvor du betaler en fast pris uavhengig av bruksmengde.

Gå til Netcoms sider for Messenger på mobilen »
Gå til Telenors sider for Messenger på mobilen »

De fleste abonnement har en pris per MB med data du laster ned. For å finne ut hva slags surfepris du har på abonnementet ditt, kan du sjekke på nettsidene til operatøren din.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen