8 GB på én modul

Bildet viser Hynix DDR2-533 8 GB
Bildet viser Hynix DDR2-533 8 GB

Foreløpig er 2 GB den høyeste kapasiteten på minnemoduler rettet mot desktop-segmentet. I server-miljøet er såkalt registrert minne mer utbredt, og med en slik teknikk kan man øke kapasiteten på modulene ytterligere. Her er moduler på 4 GB mer utbredt.

Hynix har nylig vist frem en DDR3-1066 RDIMM-modul med hele 8 GB kapasitet. Modulen går under modellnavnet HMT31GR7AUP4C-GBTB og baserer seg på standard 1 Gb DRAM-brikker.

Modulen er såkalt 2-rank, noe som er mulig takket være en ektra minnekontroller plassert på selve modulen. I praksis sørger denne kontrolleren for at flere mindre minnebrikker fremstår for systemet som færre store, slik at opptil fire ganger mer minne enn vanlig kan plasseres på én modul. Kontrolleren kalles MetaRAM, og skal visstnok tillate moduler med opptil 16 GB kapasitet.

Hynix demonstrerte modulen på IDF-messen i Shanghai, kjørende i et system basert på Intels kommende Nehalem-prosessor.

Tidligere i år har også Hynix lansert en DDR2-533-modul med 8 GB kapasitet, som skal bli tilgjengelig i løpet av 2. kvartal. DDR3-modulen kommer på markedet en gang i 2. halvår 2008. Prisene er foreløpig ikke kjent.

(Kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen