8 GB fra Seagate

Harddisken, som bare er en tomme stor, er det siste tilskuddet i Seagates ST1-serie og skal være den første harddisken med 8 GB lagringskapasitet i sin klasse.

Diskens mål er, som på de andre diskene i Seagates ST1-serie, 43 x 36 x 5 mm, i tillegg til en vekt på 19 gram.

Vi har tidligere omtalt Seagates ST1-harddisk på 5 GB, som ble vist fram i fjor.

Diskene i ST1-serien er beregnet på håndholdte apparater som mobiltelefoner og PDA-er, i tillegg til andre produkter innen forbrukerelektronikk.

Hittil har vi ikke sett harddisker til mobiler og håndholdte med en slik lagringskapasitet. 8 GB med lagringsplass vil bety en helt ny æra for eiere av både mobiltelefoner, musikkspillere og annet småelektrisk tilbehør. For eksempel vil man nå få plass til 200 timer med musikk, eller fire tusen sanger.

I tillegg benytter diskene Seagates egen såkalte RunOn-teknologi, som innebærer at de er konstruert med tanke på å tåle røff behandling og bevegelser som for eksempel jogging, uten at kvalitet skal på innholdet skal forringes. Diskene oppdager bevegelse umiddelbart, og kompenserer for dette etter beste evne.

I tillegg til at diskene også skal være ekstra robuste med tanke på mishandling eller ulykker, har de egne moduser med lavt strømforbruk, slik at de ikke trekker mer enn det mest nødvendige av strøm for å kjøre. De skal også ha en veldig kort starttid på maksimalt 1,2 sekunder.

ST1-serien byr også på harddisker av mindre lagringskapasitet: 6 GB, 5 GB, 4 GB, 3 GB og 2.5 GB.

Det ryktes allerede at den nye 8 GB harddisken i ST1-serien skal brukes i den neste utgaven av Apples iPod Mini, som ifølge BetaNews også skal ha fargesskjerm. Utgaven av iPod Mini som kom i februar i år, inneholder Seagates ST1-harddisk med 6 GB. Den neste iPod Minien forventes å komme senere i år.

(Kilder: iPodNN, Slashphone, Geekzone, MobileMag, Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen