8 GB Compact Vault

Kortet kan romme over 2500 bilder i JPEG format (gitt en filstørrelse på 3 MB), eller over 5 timer med MPEG4 video. Det er med andre ord snakk om ganske formidable lagringsmengder.

Kortet er et Compact Flash type II, som inneholder en liten harddisk, og støtter overføringshastigheter på opp til 12 MB/s.

Alternativ tekst mangler

Det får en veiledende pris i USA på $260. Det betyr en pris i Norge, inkludert moms på ca 2500 kroner (litt lavere gatepris). I dag er prisen på tilsvarende flashbaserte kort i fritt fall, og det spørs hvor lenge prisen er konkurransedyktig. 5 GB versjonen koster ca 1500 kroner, og det er omtrent samme prisen som du får et høyhastighets 4GB flashbasert CF-kort for. De som er flashbaserte er mer robuste, da de ikke har mekaniske deler, og med så liten prisforskjell, blir markedet for de diskbaserte enhetene lite. Med 8 GB kapasitet endrer dette seg noe, men prisen er ikke så forferdelig mye lavere enn to 4 GB flashbaserte kort. Med to slike har du en mer robust løsning, og du har fortsatt ett igjen, hvis det ene skulle feile.

Få, men store kort er praktisk i situasjoner der det er vanskelig eller umulig å bytte kort, som for eksempel når du bruker undervannshus. Men det er vel sjelden at en dykketur varer så lenge at du trenger mer enn 4GB. Det finnes også 8GB flashbaserte kort, men disse er mye dyrere pr. Megabyte enn både Compact Vault og 4 GB flashbaserte kort.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen