8 centimeters dobbeltlag-DVD

Alternativ tekst mangler

Medieprodusenten Verbatim presenterer nå den første miniDVD-R-platen som har doble opptakssjikt (dual layer/DL). Mediet har fysiske mål som miniCD-er og miniDVD-er, som vil si 8 centimeter. Lagringskapasiteten er imidlertid noe annerledes, hele 2,6 GB eller 54 minutters kontinuerlig HD-videopptak kan lagres på platene.

De nye platene er kompatible med en del nye videokameraer, blant annet Canon DC22 DVD Camcorder. Fordelen med miniDVD-platene er selvsagt at får plass til mer pr plate, og det uten avbrytelsene som kan inntreffe ved bruk av dobbeltsidige opptaksmedium. Skrivehastigheten er oppgitt til 2,4x, men Verbatims DL-plater er ofte kjent for å yte bedre enn det.

Platene kan også brukes på DVD-brennere som støtter -R DL 8 cm-formatet, mens de fleste eksisterende DVD-spillere og DVD ROM-stasjoner kan spille av innholdet på miniplaten. Platene er også utstyrt med Verbatims ScratchGuard-teknologi, som skal gjøre platene mer motstandsdyktige mot riper, slitasje og fett.

Prisen vil ligge på omtrent 50,- kroner pr. plate ved introduksjonen, så prisen pr GB er altså temmelig stiv. Tilgjengelighet er enda ikke kjent.

(Kilde: Verbatim)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen