8 av 10 får super-3G i år

Bjørn Amundsen i Telenor.
Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Både Telenor og Netcom er nå i siste fase i oppgraderingen av 3G-nettverket. I løpet av kort tid vil begge operatørene har full HSDPA-hastighet (super-3G/turbo-3G) der du i dag finner 3G-dekning.

80 prosent av befolkningen

– Det går unna, og vi ligger foran tidsplanen. Vi har bare noen få basestasjoner igjen å oppgradere før alle 3G-stasjonene våre har super-3G, sier kommunikasjonsdirektør i Netcom, Øyvind Vederhus, til Amobil.

Når oppgraderingen er ferdig, vil 80 prosent av Norges befolkning være innenfor rekkevidden av Netcoms super-3G-dekning.

– Ferdig i god tid før 2009

Det står ikke noe verre til hos konkurrenten Telenor, som også ligger foran skjema.

– Vi er i det store og hele ferdig med oppgraderingen til turbo-3G. Vi har noen få basestasjoner igjen, men vil være ferdig i god tid før årsskiftet, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, til Amobil.

Etter oppgraderingen leverer Telenor super-3G til alle byer og tettsteder i hele landet, noe Amundsen anslår å være rundt 86 prosent av befolkningen. Dette utgjør for øvrig 20 prosent av landets flateareal.

Langt bedre enn 3G

Med HSDPA har du en teoretisk makshastighet på 3,6 Mbit. Til sammenligning er 3G-hastigheten på 384 Kbps, altså kun én tiendedel.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen