854 kroner for 17 sekunder

Espen Schønningsen fikk det desken i en tabloidavis vil kalle sjokkregning. En 17 sekunders mobilsamtale til opplysningen 1880 kostet 853,83 kroner ifølge VG Nett.

Krøll med klokkeslettet

Schønningen ringte 1880 den 25. oktober for å bli satt over til drosjeselskapet. Problemet var at teleleverandøren til 1880, Intelecom, hadde registrert en ekstra time på grunn av krøll med klokkeslettet. Akkurat da samtalen fant sted skulle nemlig klokken stilles til vintertid.

På telefonregningen til Schønningsen hadde samtalen en oppført varighet på en time og 17 sekunder, noe som er endel lenger tid enn det tar å få tak i nummeret til det lokale drosjeselskapet.

Akkurat hva som har skjedd er uklart, siden klokken skulle stilles en time tilbake og ikke en time fremover på det aktuelle tidspunktet.

Ordner opp

- Vi reagerte umiddelbart da vi fikk vite om dette den 28. oktober. Alle teleoperatører ble kontaktet slik at de kunne korrigere beløpet. Vi beklager det som skjedde, sier Roar Johannessen, administrerende direktør i 1880, til VG Nett.

Nå skal Intelecom ha fått et nytt system som overvåker unormal samtaletid, og 1880 regner derfor med at problemet skal være løst for fremtiden.

(Kilde: vg.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen