80 prosent PCI Express i 2005

PCI Express ser ut til å få sin introduksjon med Intels nye brikkesett, som kommer om ca. 1 måned. Det ser langt i fra ut til å bli overflod av grafikkort som støtter PCI Express fra første stund, men i løpet av sommeren og årets 2. halvdel vil antallet leverandører øke. Både NV40 og R420 ser ut til å få AGP 8x grensesnitt, mens det senere vil komme oppfølgere i form av NV45 og R423 som støtter PCI Express.

Ifølge Xbit Labs sies det at eksempelvis CP Technology, som baserer seg på ATI-brikker, forventer 25 prosent salgsandel av PCI Express kort i 2004. Denne leverandøren forventes å starte salget av slike kort etter sommeren.

En analyseekspert hos Smith Barney mener at grafikkort basert på PCI Express, vil stå for ca. 80 prosent av salget til neste år.

PCI Express sin suksess avhenger av flere ledd ettersom både brikkesett, hovedkort og grafikkort må være klargjort for den nye teknologien. Forhåpentligvis vil mange hovedkortleverandører følge etter Intel i april, slik at man ihvertfall kan støtte begge standarder. Ballen spilles dermed over til produsentene av grafikkort som bør lage PCI Express produkter i ulike prisklasser for raskere adopsjon.

2004 ser ut til å bli et overgangsår for PCI Express, mens det i 2005 vil være bare én standard - ikke AGP.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen