80 prosent får spam på mobilen

De aller fleste som har brukt e-post og internett, har også opplevd å få uønsket reklame og annen spam eller søppel tilsendt. Ettersom mobilen har blitt så vanlig, og tatt over mye av den daglige kommunikasjonen mellom mennesker, har spammen naturligvis flyttet etter.

 

Undersøkelsen er utført i samarbeid mellom et sveitsisk universitet og den internasjonale telekommunikasjonsunionen. Ifølge undersøkelsen har mer enn 8 av 10 europeere i løpet av det siste året fått spam på mobilen sin.

 

Lite spam i USA

En annen undersøkelse viser at så mye som 10 prosent av alle tekstmeldinger mottatt i Sør-Korea var spam, mens en undersøkelse fra Jupiter Research viser at hele 90 prosent amerikanske mobilbrukere unngikk spam på mobilen.

 

Det amerikanske systemet er bygd rundt en mer lukket modell enn i Europa, noe som gjør det lettere å få spam på europeiske mobiler.

 

Jim Manis i Mobile Marketing Association tror selv ti prosent spam er overdrevne tall.

 

- Det er ikke sånn at ingen mottar uønskede tekstmeldinger, men jeg er nysgjerrig på hvor lang tidsperiode undersøkelsen som viser disse tallene er på, sier Manis til Yahoo News.

 

Ingen spamfilter

Tradisjonell spam på e-post og internett er mulig å omgå. Man kan sette inn filter som skiller spam fra annen e-post, og i stor grad unngå uønskede henvendelser.

 

På mobilen kan man ikke uten videre sette inn filter for å unngå å motta SMS fra visse mottakere, noe som gjør at langt mer av spammen blir mottatt og lest før den kan slettes.

 

Problemet er forventet å forverre seg i løpet av de neste årene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen