802.11n over USB

DWA-140 Wireless N USB-miniadapter gir mulighet for en teoretisk ytelse opptil 300 Mbit/s, men i praksis vet vi at ytelsen blir langt lavere. Likevel er 802.11n en grei oppdatering av 802.11g, og tilbyr både høyere ytelse og større rekkevidde.

D-Link er blant de første til å lansere en USB-kontroller som støtter det andre utkastet til 802.11n-standarden. Standarden er altså ikke endelig bestemt enda, men de fleste produsentene lanserer likevel sine produkter, og håper å støtte den endelige versjonen ved hjelp av firmware-oppdateringer.

Kontrolleren støtter WEP, WPA og WPA2 og er bakoverkompatibel med b- og g-standardene. En holder og USB-kabler følger med, slik at kontrolleren kan plasseres for best mulig signal. Man kan også velge å bruke kontrolleren uten holderen, på samme måte som en vanlig minnepinne.

Produktet kommer med 11 års garanti og leveres med installasjonsguide på norsk.

Prisene starter på ca 550 kroner inkl. mva og produktet skal ligge klar i butikkhyllene i sluttet av mai.

Det anbefales å benytte router og kontroller av samme produsent for å sikre seg maksimal kompatibilitet og ytelse. Eksempler på routere som er godt egnet sammen med dette trådløse USB-adapteret er DIR-635 og DIR-655.

D-Link tilbyr fra før også en lignende type 802.11n-løsning for USB-porten - DWA-142.

(Kilde: D-Link)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen