802.11n lar vente på seg

For et par måneder siden ble det holdt et møte der det ble diskutert hvilken teknologi neste generasjons trådløse nettverk skal baseres på. Under avstemningen fikk TGn Syncs forslag 57% av stemmene. De kunne dermed fortsette å utvikle standarden, men måtte få minimum 75 % av stemmene på neste avstemning. Denne gangen fikk de bare 49 % og er dermed ikke offisiellt støttet av IEEE.

IEEE, gruppen som skal godkjenne den nye trådløse standarden, fokuserer nå istedenfor på andre løsninger - inkludert det sterke alternativet til gruppen WWiSE.

Både TGn Syncs og WWiSEs løsning for 801.11n er basert på MIMO-teknologien. Med MIMO kan ytelsen i det trådløse nettverket økes helt opp til 300 Mbps, mot dagens 54 Mbps. MIMO er en teknologi som fungerer ved å tillate to eller flere distinkte signaler sendt over den samme 802.11-radiokanalen samtidig, uten forstyrrelse. Dette tillater at mer data blir sendt over det tilgjengelige radiospektrumet enn det er mulig med normale overføringer i dag.

Selv om løsningene er veldig like, er det likevel noen forskjeller. Mens utviklerene av WWiSE har begrenset tilleggsfunksjonaliteten for å senke kostnadene, har utviklerene av TGnSync valgt å legge til et alternativ med 40 MHz i tillegg til 20 MHz. Problemet med 40 MHz er at dette frekvensbåndet er ulovlig i Japan og Europa per dags dato.

WWiSE har bare seks obligatoriske kanaler, mens TGn Sync trenger flere dusin. TGn Sync mener at deres forslag til 802.11n-standarden skal bli brukbar på produkter som allerede støtter trådløse nettverk, slik som bærbare datamaskiner og mobiltelefoner uten - et behov for et stort redesign.

Så langt synes situasjonen fastlåst og ingen av gruppene har nok stemmer til å drive forslaget sitt fremover. Men talsmenn fra begge sider sier de er sikre på at de vil klare å jobbe frem et kompromiss.

(Kilder: News.com, WWiSE, TGn Sync)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen