802.11 krymper

Denne reduksjonen av størrelsen på selve brikken vil resultere i at det blir nevneverdig lettere å implementere denne støtten i framtidige mobiltelefoner.

Vi kunne i sommer opplyse om at Motorola var den første mobilprodusenten som annonserte planer om å implementere 802.11b - støtte i sine kommende telefoner.

I den sammenheng nevnte vi også at det kunne by på problemer at disse brikkene var fysisk store, i tillegg til at de trakk mye strøm, noe som trolig ville resultert i svært store og klumpete telefoner med kort batterilevetid.

Når Philips og Broadcom på nyåret lanserer de nye brikkene, som i tillegg til den reduserte størrelsen er adskillig mindre strømkrevende enn før, vil mobilprodusentene endelig kunne vurdere å ta i bruk teknologien, som er et både raskere (11 Mbps kontra 1 Mbps) og mer sømfritt alternativ til den etter hvert så utbredte Blåtann-teknologien vi finner i dagens profftelefoner.

Det skal sies at selv om 802.11-brikkene nå blir mindre så er de enda ikke i nærheten av dimensjonene til de knøttsmå brikkene som brukes i dagens Blåtann-baserte mobiltelefoner, så noen lettvekter-telefoner med integrert 102.11b kan man nok allikevel ikke forvente med det første.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen