Fra i dag er Combitel historie. (Foto: Arvid Emtegren / Simen Willgohs)

8000 Combitel-kunder flyttes til Chess

I dag legges mobiloperatøren Combitel ned for godt. Årsaken til nedstengningen er at eieren MTU har lansert sitt eget mobilnett. Men de 8000 kundene til Combitel skal overraskende nok ikke flyttes over til MTU, og har i stedet fått tilbud om å flytte abonnementet sitt til Chess.

Årsaken til dette er Ekom-regelverket, som regulerer kundens rett til å bestemme over eget abonnement. Siden Combitel-kundene er i Netcoms nett, må de flyttes til en annen operatør som bruker dette nettet. Ifølge ledelsen i MTU dreier dette seg om 7000 - 8000 kunder.

– Mest mulig ryddig

Jo E.L. Lerheim (Foto: Privat)
Jo E.L. Lerheim (Foto: Privat)

– Dette er gjort for at alt skulle være mest mulig ryddig for kunden, sier Jo Lerheim i MTU til Amobil i går kveld.

For mange kunder vil overgangen innebære andre abonnementsvilkår. I følge Lerheim og MTU er det allikevel mindre dramatisk enn hvis kundene skulle bli tvangsflyttet til MTUs nye nett. Kundene kan fortsatt bruke samme SIM-kort som tidligere og kan når som helst si opp det nye Chess-abonnementet de blir flyttet til.

Angår ikke nye MTU-kunder

Enkelte kunder har tatt kontakt med Amobil i tro om at flyttingen ville ramme deres nye MTU-abonnement. Det kan Lerheim berolige med at ikke er tilfelle.

– Kunder som har bestilt flytting fra Combitel til MTU like etter brevet er blitt sendt ut vil ikke bli rammet, sier han.

(Kilder: MTU, Diskusjon.no)

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen