80% har spionprogrammer

Det er IT-sikkerhetsselskapet Webroot som har utgitt rapporten. Selskapet hevder at det finnes rundt 300.000 ulike nettsteder som distribuerer spionprogrammer, fire ganger så mange som det var for åtte måneder siden. Dermed kan det se ut til at problemet med spionprogrammer og annen malware (samlebetegnelse for uønsket og destruktiv programvare) er økende.

Spionprogrammer (eng: spyware) er programmer som overvåker nettvanene dine, for å kunne tjene penger på å vise reklame, samt stjele e-postadresser, passord og annen sensitiv informasjon. Programmene er først og fremst laget for å tjene penger til utviklerne. Spionprogrammer er i dag et svært stort problem, spesielt for bedrifter.

I følge beregninger fra amerikanske FaceTime opplever bedrifter med over 100 ansatte i snitt hver måned nesten 200 installasjoner eller forsøk på installasjon av spionprogrammer. Programmene kan være svært vanskelige å bli kvitt, og derfor er det viktig å ta alle forhåndsregler for å unngå disse programmene.

Ofte blir spionprogrammer installert sammen med harmløs programvare, og brukerne sier uvitende ja til spionene. Derfor er det viktig å lese brukeravtalen til alle programmer som virker mistenkelige. Har du allerede fått spionprogrammer, eller lurer du på om du har det, anbefaler vi programmene Lavasoft Ad-Aware og Spybot Search & Destroy.

Fjerner ikke programmene alle de uønskede elementene, så kan du forsøke manuell fjerning av malware.

Kilde: Computerworld

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen