80% av piratfilmer kommer fra Hollywood selv

I motsetning til platebransjens problemer, som skyldes at ivrige musikkfans ripper yndlingsplatene sine og poster dem på fildelingsprogrammer, er problemene til filmbransjen mer eller mindre selvskapte.

En stor studie gjennomført av AT&T Labs i USA, har avslørt at det er filmstudioene selv som slipper ut store mengder av "ubeskyttede" DVD-er og digitale filmklipp som siden finner veien til fildelingsprogrammer som KaZaA og BitTorrent. Studiet fant at det bare er tyve prosent av filmene på nettet som er rippet av vanlige forbrukere.

Ifølge forskerne er konklusjonen er at filmdistributørene virkelig trenger å ta en god titt på de interne rutinene sine og finne ut av hvordan de kan hindre lekkasjer, før de kaster seg over sluttbrukerne med restriktive teknologier som de kan angre på senere.

Det mest berømte eksempelet et arbeidskopien til Hulk som ble sluppet fra reklamebyrået som laget promo-materiale til filmen. Dette skal være typisk for hvordan filmer blir sluppet på nettet lenge før kinolanseringen.

AT&T sier at de som lekker aller mest er folk som jobber med promotering og produksjon av filmer, og til og med de som vurderer filmer til Oscar-nominasjoner.

I følge en annen undersøkelse fra Forrester Research har 1 av 5 nettbrukere mellom 12 og 20 år lastet ned en full Hollywood-film, men de fleste synes det er for dårlig kvalitet på dem og ender opp med å se filmen på kino eller DVD.

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen