Hvor mye tid tilbringer du på Facebook?
Teknofil
Hvor mye tid tilbringer du på Facebook? (Bilde: iStock/9393461)

8 ting du ikke bør gjøre på Facebook

Dette gjelder særlig deg som nettopp har blitt singel.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er noen ting du bør unngå på Facebook etter et brudd.

Du er blitt alene og har plutselig altfor mye tid til å surfe på nettet, blant annet til å gjøre dumme ting på Facebook. Men før du lar følelsene og irritasjonen ta helt overhånd, så bør du lese disse tipsene først:

1) Facebook er ikke en dagbok
Du er full av følelser og du er både fortvilt og forvirret. Det betyr likevel ikke at du skal spre dine oppturer eller nedturer med full beskrivelse på Facebook, skriver extrabladet.dk. Har du det vondt er det mye bedre å gråte på skulderen til en venn, ikke på en Facebook-status.

2) Ikke del alle sanger
Hver gang du hører en sang som minner deg om deres kjærlighetsforhold begynner du å hulke og stirre tomt ut i det fjerne. Men la være å vise til alle balladene eller å skrive deler av dype sangtekster på din Facebook-status. Det er ikke alle på Facebook som synes det er like spennende å lete etter «skjulte» beskjeder i klassiske sangrim når du ønsker oppmerksomhet.

3) Fjern minnene
Selv om det kan være vondt å erkjenne så er det altså blitt slutt. Derfor bør du fjerne ALLE bilder av dere slik at du slipper å stadig bli påminnet om hyggelige ferieturer og fester da alt var fryd og gammen.

4) Ikke lek med sjalusien 
Det er mulig du tenker at du gjør eksen sjalu ved å legge ut bilder av deg selv sammen med en annen dame eller type. Men ikke fall for fristelsen. Istedet vil det være tydelig hva du prøver på og det kan komme til å virke veldig desperat.

5) Kryptiske oppdateringer
Du føler deg kanskje smart og dyp ved å legge ut statusoppdateringer som hinter til eksen din eller din følelsesmessige tilstand. Men det er kun deg selv som forstår disse og du vil bare fremstå som patetisk og stakkarslig.

6) Hevn
Du er såret, bitter og sint. Hva virker mer fristende enn å ta igjen med en skikkelig hevn? Men å dele de innerste hemmelighetene om din eks på Facebook er ikke det smarteste du gjør. Husk at eksen mest sannsynlig også vet en del om deg og vær klar over at det ikke vil virke så veldig voksent om du fyrer løs med både det ene og andre om andre personer.

7) Trygling
Du må aldri, ALDRI, bruke en Facebook-oppdatering til å trygle om at han eller hun skal ta deg tilbake. Det lyser desperasjon lang vei...

8) Stalker
Den aller viktigste regelen etter et brudd: Ikke gå inn å snik på profilen til eksen din. Den beste løsningen kan rett og slett være å slette personen fra vennelisten så slipper du å stadig få informasjon om hva han eller hun gjør, driver med eller henger sammen med.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen