7 virus på mobilen i måneden

Produsentene av antivirusprogramvare er som alltid ivrige på å fortelle hvor stor faren for virus er. Og nå har de gjort det igjen.

Denne gangen er det antivirusprodusenten UMU som har gjort en undersøkelse om hvor hyppig du kan få virus på mobilen din. UMUs testpersoner gikk daglig langs sentrale handlegater i London hver dag i en periode på 28 dager.

Med en Nokia 6330 slått på, og ved å laste ned alle filer som ble overført til telefonen fra andre enheter i nærheten, greide UMU å infisere telefonen med sju virus i løpet av testperioden. Her er listen over virusene telefonen ble infisert med:

Cabir (én gang): Cabir er et virus som sprer seg via MMS og blåtann. Viruset gjør ingen direkte skade på den infiserte telefonen, men leter konstant etter andre blåtannenheter å infisere. Denne konstante letingen etter andre enheter gjør at mobilens batteri fort blir tomt.

CommWarrior (to ganger): Dette viruset spres på samme måte som Cabir, men nullstiller i tillegg telefonen din hver 14. dag slik at du mister alle personlige data.

Skulls (én gang): Dette viruset må du selv godta og laste ned til telefonen. Når viruset så har fått innpass i telefonen din, vil det deaktivere funksjoner som adressebok, musikkspiller og SMS. I tillegg vil alle menyikonene forvandles til hodeskaller.

CardTrap (to ganger): Dette viruset overskriver dataene i adresseboka di med korrupte data. Når du starter telefonen din på nytt vil adresseboka være umulig å bruke. Har du minnekort på telefonen, vil viruset også legge noen infiserte filer på kortet. De infiserte filene er beregnet på Windows, slik at du også skader PC-en din neste gang du kobler den til telefonen.

Doomed (én gang): Også dette viruset setter noen av telefonens funksjoner ute av spill. I tillegg vil den nekte deg å starte telefonen på nytt. Som om ikke det var nok, installerer viruset både Cabir, CommWarrior, Fontal, CardTrap, CardBlock og Skulls på telefonen din. Skulle noen andre blåtann-enheter befinne seg i nærheten av din Doomed-infiserte telefon, kan du risikere at telefonen din prøver å slå av andre telefoner.

UMU selv mener at disse resultatene er svært dramatiske, og at alt kommer til å bli enda verre med tiden. Men ikke alle antivirusselskaper er enige med UMU. Graham Cluley i antivirusselskapet Sophos, mener det er mye mer alvorlig at stadig flere legger fra seg eller glemmer telefonene sine på offentlige steder slik at hvem som helst kan hente ut sensitiv informasjon fra de.

I nyhetsarkivet vårt kan du lese flere saker om mobilvirus >>

(Kilder: SC Magazine Australia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen