7 megapiksler og syltynt

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet veier bare 118g uten batteri og minnekort, og kommer enten i svart eller børstet aluminium. Det er med andre ord et kamera som ikke skal gjøre deg flau når du drar det opp av lomma.

7 megapiksler og 3x optisk zoom er ikke hverdagskost på så små kameraer. Casio har fått det til ved å benytte en sensor som bare er 1/2,5 tomme, og det er ganske lite for så høy oppløsning. Det er kun de siste ukene at vi har sett kameraer med så høy oppløsning på så små brikker. Sony T30, som vi nylig testet, har også det, og vi mistenker kameraene for å bruke den samme sensoren.

Kameraet har fått en funksjon for å lyse opp undereksponerte områder. Det er særlig fint i kontrastrike motiver, og er en funksjon som Nikon og HP allerede har hatt en stund.

Objektivet har brennvidder tilsvarende 38-114mm, altså ingen vidvinkel å snakke om, og lysstyrken er f/3.1-5.9, altså relativt moderat. Dette er prisen man betaler for et så lite kamera, og vi vet mange er villige til å inngå disse kompromissene for å få et kamera som er så lite og lekkert som mulig.

Vi vet ikke norsk pris på kameraet, men i England har det en veiledende pris på £230, og vil bli tilgjengelig i august.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen