750 GB også fra Western Digital

Det er et drøyt år siden Seagate lanserte sin harddisk med 750 GB lagringskapasitet. Siden den gang har Hitachi lansert en variant med 1 TB lagringskapasitet, mens Seagate har kommet med løfter om en tilsvarende. Nå kommer altså Western Digital etter med sin 750 GB-harddisk.

Harddisken er blant annet utstyrt med SATA 3 Gbit/s, 16 MB cache og NCQ. I tillegg kommer en rekke Western Digital-teknologier som SecurePark for å kunne tåle støt bedre, StableTrac for å senke vibrasjoner og IntelliSeek for å redusere strømforbruket.

Effektforbruket er oppgitt til 8,77 Watt under bruk, 8,40 Watt ved idle og 0,97 Watt ved standby. Støynivået er oppgitt til 28 dBA ved idle og 33 dBA ved arbeid.

Perpendikulær teknologi er også tatt i bruk, poenget er å lagre bit-ene loddrett og slik sett får man høyere lagringstetthet - mer data på samme areal. Denne teknologien er allerede i bruk på en rekke harddisker.

Flere nettbutikker har lagt til harddisken i sine prislister, men ingen av dem ser ut til å ha den på lager. Prisene starter på rundt 1800 kroner.

(Kilde: Western Digital)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen