70mm F2.8 makro fra Sigma

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Dette er det første 70mm makroobjektivet vi ser. Det har nok fått denne brennvidden for å tilsvare 105mm hvis du bruker det på et digitalt kamera med 1,5x cropfaktor. Men det kan også brukes på et analogt kamera.

Men hva har så dette objektivet å tilby? Mange ønsker seg et kompakt makroobjektiv, som kan være med i utstyrssekken, uten å ta for stor plass. Derfor forundrer det oss at dette objektivet faktisk er større og tyngre enn Sigmas egen 105mm F2.8 EX DG Macro, som også er ansett som meget skarpt. De fleste vil ha litt arbeidsavstand når de jobber med makrofotografering, så grunnen til å kjøpe et objektiv med kortere brennvidde, men ellers ganske like spesifikasjoner, må være at det er mer kompakt (noe dette ikke er), eller rimeligere. Vi kjenner ikke gateprisen på det nye objektivet, men veiledende pris i USA blir $570. Siden veiledende pris på 105mm Macro er $530 dollar, så faller også dette argumentet.

Vi står altså igjen med et objektiv som er større og dyerere enn det tilsynelatenden kraftigere 105mm makroobjektivet fra samme produsent. Dersom Sigma skal kunne selge dette, må det med andre ord være optisk bedre, og helst også bedre bygget. Dersom det er tilfellet, kan dette bli et meget interessant objektiv, og vi gleder oss til å se hvordan det yter.

Som sagt vet vi ikke ennå hva objektivet vil koste i Norge, men et sted i underkant av 4000,- bør ikke være helt feil. Det er ventet på markedet i begynnelsen av september, og vil bli tilgjengelig med fatning både for Sigma, Canon, Nikon, Minolta/Sony og Pentax. Støtte for Four Thirds er ikke annonsert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen