70mm-festivalen er igang

Filmer i 70mm-format var noe kinoene fant på for å konkurrere med det stadig mer populære fjernsynet på femtitallet. Dette større formatet fikk hjemmesitterne tilbake i setene. Jo større, jo bedre. Og mange mener fortsatt 70mm gir den definitivt beste filmopplevelsen. Det er laget omlag 200 filmer i dette formatet.

Filmer fra bak jernteppe

Åpningsfilmen ”South Pacific” var en storfilm på sekstitallet, ikke minst for sangene. I tillegg vises forfilmen ”The Miracle of Todd-AO”, som ble visst som forfilm på Colosseum kino i 1960, for å skape den samme stemningen som den gang. Cinematekets festival varer til 16. januar, og har mange godbiter for en filmentusiast. Store filmklassikere som "Lawrence of Arabia", "Dr. Zhivago" og "Cleopatra" står på programmet.

Men det er ikke bare gamle klassikere i årets program, det blir også vist tre filmer fra det øst-tyske filmselskapet DEFA; en film om kunstneren Goya, en dokumentar- og propagandafilm og en science fiction. Ingen av disse har tidligere blitt vist på denne siden av jernteppet.

80-tallet

Det blir også vist åttitalls-klassikere som ”Indiana Jones og de fordømtes tempel” og ”The Abyss”. De fleste har kanskje sett dem, men de færreste i dette formatet.

Det fullstendige programmet finner du på Cinematekets nettside.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen