6 megapixler i mobiltelefonen

Det er egentlig ikke vanskelig teknisk sett å putte et kamera som takler 6 megapixler i en mobiltelefon. Problemet er at dette krever enormt av mikroprosessoren som skal behandle all bildeinformasjonen og ikke minst av lagringsmediet som skal ta vare på informasjonen fort nok.

Bruker mye strøm
Og om vi har prosessorer og harddisker som takler jobben OG er små nok til å få plass i lomma, bruker de i dag så mye strøm at du i praksis ikke har en telefon som kan brukes uten strømtilkobling. Det går ikke.

Derfor er betydelig innsats lagt ned i å utvikle delene som skal lage neste generasjoners mobiltelefoner med kameraer og datakraft som går ringer rundt selv dagens datamaskiner.

Samsung_SPH-S2300 megapiksel_kamera_mobil
Samsung kom med det andre 3,2 megapixel-kameraet på markedet.

Texas Instruments (TI) jobber sammen med en av de mest innovative mobiloperatørene i verden, DoCoMo for å utvikle en prosessor som ikke bare støtter flere ulike nettverk, men som også skal klare å tygge unna informasjonsmengdene som et 6 megapixel kamera skaper.

DVD-filmer på mobilen
For de teknisk interesserte kan vi nevne at TI vil benytte sin 90 nanometer (nm) teknologi og integrere selskapets OMAP 2-arkitektur. Prosessorer som benytter denne arkitekturen skal omdefinere mobil underholdning og –kommunikasjon, ifølge TI.

Med de nye prosessorene skal det bli mulig fra mobiltelefonen å se digital TV, høre musikk med hi-fi-kvalitet, se DVD-kvalitet video, få topp spillfunksjonalitet og kamera med 6 megapixler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen