6 megapiksler til jul

For litt siden kunne vi presentere en mobiltelefon med 3 megapikslers kameraoppløsning, mulighet for videoopptak i VHS-kvalitet og MP3-spiller, for å nevne noe. Telefonen heter XCute DV1, og er produsert av det kinesiske selskapet Yan Chuan Communications.

Før sommeren hentydet vi at denne telefonen kunne komme til å havne på det europeiske markedet om ikke lenge.

Nå er tiden endelig kommet. Yan Chuan Communications har ikke oversett de små landene, og har nå inngått en eksklusiv avtale med Oslo-baserte Scanford Agentur om distribusjon av selskapets telefoner på det nordiske markedet.

XCute DV1

Spesifikasjonene til XCute-mobilene er av en helt annen liga enn de vi ser i Norge per dags dato. DV1 kan for eksempel by på et kamera med 3 megapikslers oppløsning og autofokus, samt muligheter til å ta opp videoklipp i samme kvalitet som med et VHS-kamera .

Man kan også ta opp videoklipp med en oppløsning på 640 x 480 piksler og bildreate på 30 bilder i sekundet. De ferdige klippene kan lagres i både AVI, ASF og MOV-format. Det betyr at klippene kan spilles av med de fleste PC-programmer. Telefonen har også en TV-utgang, slik at du kan vise bilder og spille av videoklipp rett på TV-en din.

Det innebygde minnet på 20 MB kan utvides ved hjelp av ekstra minnekort i MiniSD-format.

16,7 millioner farger
Den indre skjermen har en fargedybde på 16,7 millioner farger og en oppløsning på 640 x 240 piksler.

Kameraet er plassert i hengselen på venstre side av telefonen. På motsatt side finner du et funksjonshjul hvor du kan rotere mellom forskjellige kamerainnstillinger, i tillegg til å styre den innebygde MP3-spilleren.

Telefonens mål er på 90 x 46 x 26 millimeter, noe som putter den i samme klasse som Samsungs Z107. Vekten er på 118 gram.

XCute DV2
Yan Chuan Communications har også laget enn oppfølger til XCute DV1. Etterkommeren har fått navnet XCute DV2, og skal også lanseres i Norge.

De to modellene deler mange av spesifikasjonene, som blant annet lik skjermoppløsning, funksjoner for videoopptak og innebygget MP3-spiller.

Det er heller ikke store skiller mellom enhetenes mål og vekt, det dreier seg kun om mikroskopiske forskjeller.

Det er imidlertid et par viktige forskjeller mellom modellene. Hvis du ble imponert av kameraoppløsningen til DV1, må du sette deg ned før du leser videre.

Mens DV1s kamera har en oppløsning på 3 megapiksler, kan DV2 ta bilder i oppløsning helt opp til 6 megapiksler. Dette er en større oppløsning enn mange av dagens fullblods digitalkameraer.

Kvalitetsbilder krever stor plass. Når du kjøper en DV2 vil du derfor få med et MiniSD-kort med 512 Mb lagringsplass.

Mens den ytre skjermen til DV1 er basert på TFT-teknologi, vil den ytre skjermen til DV2 være en ekstern OLED-skjerm. Begge holder en oppløsning på 96 x 64 piksler.

Å produsere mobiltelefoner i Kina er som kjent langt billigere ennå produsere de i Europa. Prisforskjellen kommer godt til syne ved at både DV1 og DV2 er prissatt til rundt 3 000 kroner.

Mens DV1 vil dukke opp i butikkene allerede i oktober, må vi vente helt til jul før vi kan få DV2 mellom hendene. Det er foreløpig uklart hvilke butikker som vil selge XCute-modellene. Vi er imidlertid blitt lovet et eksemplar til testing i september.

(Kilde: Gizmodo, Mobile88, Scanford Agentur)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen