6 megapiksler i hyllene

Butikkene begynner nå å få Xcute DV2 inn i hyllene sine. Dette er den første modellen på det europeiske markedet med et kamera på seks megapiksler. Xcute er med andre ord milevis foran Nokia, Sony Ericsson, Siemens og de andre som nettopp har stablet tomegapikseltelefonene sine på markedet, og nå kniver om å bli først med tre.

Sett i forhold til de eksisterende kameramobilene du får kjøpt her i landet, byr DV2 på en monsteroppløsning med sine seks megapiksler, noe som burde være nok til å få noen og enhver til å vurdere å legge igjen det vanlige kameraet hjemme. Dersom optikken holder mål, burde det ligge til rette for en ny dimensjon innen mobilfotografering. Det skorter heller ikke på mulighetene for videoopptak. Produsenten har satset på samme løsning som forgjengeren, altså en oppløsning på 640 x 480 piksler med 30 bilder i sekundet. Dette kan du bare drømme om på andre telefoner.

Foruten kameraet er det lite som skiller DV2 fra forgjengeren. Xcute har gått for samme skjermoppløsning, altså 640 x 240 piksler med en fargedybde på 16,7 millioner farger, noe som er vesentlig mer enn hva du får på mobiler fra de gamle traverne på vårt marked.

DV2 har MP3-spiller, støtte for minnekort av typen MiniSD, GPRS og MMS. Den nye modellen er utstyrt utstyrt med spill, noe vi savnet på DV1. Xcute skal også ha gjort forbedringer i menysystemet.

Bortsett fra kamera og MP3-spiller er det ikke allverden DV2 kan tilby deg av tilleggsfunksjoner. Du kan for eksempel bruke verken blåtann eller infrarød til å overføre bildene til en PC, siden DV2 ikke har noen av disse teknologiene innebygget. Skulle du ønske å laste opp bildene dine til internett, kan dette også by på litt venting, siden telefonen ikke er utstyrt med EDGE. Telefonen er heller ikke utstyrt med radio.

Om dette er en telefon vi nordmenn vil ha gjenstår å se. Prisen vil trolig ligge et sted mellom 3000 og 4500 kroner uten abonnement. Du skal kjempe litt for å snuse opp et eksemplar av DV2, men noen butikker har fått den inn. Stalltipsene til distributøren, One2Com, er å gå til en av Telebutikkens butikker i Oslo-området, eller kjøpe over nett fra Mobilland.no eller GSM.no.

Vil du vite mer?

(Kilde: One2Com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen