69 000 sanger på mp3-spilleren

Alternativ tekst mangler

Om du skal ha en ny mp3-spiller i dag, er størrelsen i praksis begrenset til 80 GB lagringskapasitet. Dette er i utgangspunktet ikke så rent lite, men om du skal fylle spilleren med all musikken din i tillegg til et drøss filmer og serier, kan du oppleve at det kommer til kort.

Alternativ tekst mangler
Det svarte feltet tilsvarer
omtrent én kvadrattomme.

Nå melder harddiskprodusenten Seagate at de er på sporet av enda mer lagringskapasitet på enda mindre plass. Med teknologi som allerede er tilgjengelig, har produsenten klart å presse inn 421 Gb lagringsplass pr kvadrattomme. Det vil si i underkant av 52 GB på litt mer enn plassen til en femkroning.

Når de nye harddiskene kommer på markedet vil det tillate hele 40 GB i mobiltelefoner, 275 GB i mp3-spillere, 500 GB i bærbare PC-er, og 2500 GB i vanlige PC-er.

En mp3-spiller med 275 GB lagringskapasitet har for øvrig plass til nesten 69 000 sanger på 4 MB hver. Mobiler med 40 GB harddisk vil få plass til omtrent 10 000 sanger.

Det er imidlertid ingen grunn til å begynne å glede seg riktig med en gang. Seagate regner nemlig ikke med å få harddiskene ut på markedet før i begynnelsen av 2009.

(Kilde: Engadget.com, PRnewswire.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen