667 MHz mobilkraft

Maskinvaren i mobiltelefoner har gått gjennom en voldsom utvikling de siste årene. Nye funksjoner som multimedia og kamera har krevd en betydelig prosessorkraft. Et stort markedspress etter disse funksjonene har igjen drevet frem utviklingen av en ny generasjon med komponenter.

Samsung har nå trukket sløret av en ny prosessor for mobiltelefoner som tar rotta på alt vi har sett tidligere. Den nye prosessoren bruker en ARM-kjerne spesielt tilpasset bruk til grafikk, 3D-spill og multimedia.

Klokkefrekvensen skal ligge på durabelige 667 MHz. Det er teoretisk sett den samme hastigheten som vi finner i prosessorer fra tre-fire år gamle datamaskiner. Til sammenligning har de nyeste Symbian-telefonene fra Nokia (f.eks 7610) en klokkefrekvens på 123 MHz.

Samsung planlegger å bruke bruke den nye prosessoren i 3G-telefoner. Den høye hastigheten skal gjøre den egnet til å håndtere videotelefoni, høyhastighets dataoverføring og lignende bruksområder.

Ny kamerabrikke når 2 megapiksler
Det sørkoreanske selskapet har også vist frem en ny 2-megapiksels kamerabrikke for mobiltelefoner, som er den hittil minste av sitt slag. Det burde kunne lede til mindre og lettere kameratelefoner.

Samsung har enda ikke avslørt når vi vil se de første 3G-telefonene fra selskapet som byr på en 667 MHz prosessor. Eller for den saks skyld om noen andre produsenter vil ta i bruk prosessoren i sine telefoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen