64-bits Xeon "Nocona" utsettes

Den svært så omtalte "Nocona" prosessoren ser ut til å ha blitt utsatt fra 2. kvartal til 3. kvartal i år. Grunnen til at mange venter med spenning på "Nocona" er mulighetene man har for å eksekvere 64-bits kode. Spørsmålet er hvorvidt den kan hamle opp med egenskapene til AMD Opteron, som også er grunnen til at Intel introduserer en slik CPU.

Et lite sammendrag av finessene til "Nocona" er følgende:

  • 64-bits utvidelser
  • Mer cache både i form av L1, L2 og Trace cache
  • 800 MHz systembuss
  • SSE3

Som en liten kompensasjon for utsettelsen, vil det bli introdusert en spesiell versjon av "Nocona" med 2 MB L2 cache og klokkefrekvens på 3,8 GHz. Lanseringsdatoen for denne prosessoren er trolig i begynnelsen av 2005.

Dersom "Nocona" virkelig har blitt utsatt til etter sommeren, betyr dette også forskyvning av oppfølgeren "Jayhawk", kanskje til 2. kvartal 2005. Denne kjernen skulle også etterhvert produseres på 65nm teknologi.

Det er fortsatt mye usikkerhet om Intels planer for introduksjon av 90nm serverprodukter og "Nocona". Selv om ryktene vil ha det til at utsettelsene er et faktum, kan situasjonen raskt endre seg dersom det skulle være nødvendig. Dersom det stemmer at AMD også har utsatt sine 0,09-mikrons SOI-prosessorer til årsskiftet, er det kanskje ikke et drastisk behov for "Nocona" med det første allikevel?

 

(Kilder: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen