64-bits Windows i dag

Det var forventet at disse nye versjonene var nært forestående. Microsoft annonserte forrige måned at operativsystemene var sendt til produksjon, og kom til å bli tilgjengelig i slutten av april. Men det var Intel som annonserte at de nye versjonene kommer i dag.

På mandag vil Microsoft lansere sine x64-operativsystem, både klient og server, uttalte Erica Fields, talskvinne for Intel. Windows-operativsystemer har støttet både Intels Hyper-Threading-teknologi, NX-bit, og nå, Intels 64-bit og dobbelkjerneprosessorer skrev hun i en e-post. Men AMDs 64-bit prosessorer er selvsagt også støttet.

Betaversjoner av operativsystemene har vært tilgjengelig en stund. 64-bits Windows-versjoner vil takle opp til 16 terabyte minne, mot 4 gigabyte i 32-bit-versjoner. Systemcachen kan nå være 1 terabyte, mot tidligere 1 gigabyte, og sidevekslingsfilen kan nå være hele 512 terabyte.

Støtte for NX-bit, hvor NX står for No Execute, blir også inkludert i de nye versjonene. Dette skal gi mye bedre beskyttelse mot såkalte buffer overruns. Buffer overruns er en av de mest vanlige sårbarhetene i dagens programmer.

Les mer om programvare hos Programmer.no.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen