Qualcomm er blant produsentene som har lansert 64 bits mobilbrikker. Dette er selskapets referansebrett for Snapdragon 800. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

– 64-bits Android-telefoner før jul

Overgangen til 64 bits overrasker selv brikkeutviklerne.

Da Apple lanserte sin iPhone 5S med 64-bits A7-brikke, var det ikke alle som var like sikre på hva 64 bits-arkitekturen skulle være godt for. Nå viser det seg at ikke en gang utviklerne i ARM, selskapet som står bak de grunnleggende prosessordesignene, så for seg at overgangen til 64 bits forbrukerutstyr ville gå så fort.

Det er nettstedet cnet.com som melder om den kjappe overgangen.

– Vi har blitt overrasket over hastigheten 64-bits utstyr er i ferd med å innta mobilverdenen med. Qualcomm, MediaTek og Marvell er eksempler på selskaper som har lansert 64-bits brikker, forklarer ARMs Tom Lantzsch til CNet.

I Android-telefoner før jul

ARM ventet seg at de nye prosessordesignene først og fremst ville være å finne i servere i den første tiden etter lanseringen. I stedet er altså teknologien på rask vei ut i mobilustyr.

– Vi forventer at det vil være Android-telefoner med 64-bits innmat på markedet innen jul, forklarer Lantzsch videre.

Skutt fart etter Apple-lansering

Også fra brikkeprodusenten TSMC har det blitt sagt at overgangen til den nye arkitekturen har skutt fart etter at Apple annonserte sin A7-brikke.

Og hva skal man med det? Ifølge ARMs representant skal det gi mer effektiv kode. Detbetyr kjappere respons og bedre batteritid. Det gjelder også for programvare som i utgangspunktet er skrevet for 32 bits utstyr.

Les også: Qualcomm har lansert sin første 64-bits brikke

(Kilde: cnet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen