Qualcomm er blant produsentene som har lansert 64 bits mobilbrikker. Dette er selskapets referansebrett for Snapdragon 800.
Qualcomm er blant produsentene som har lansert 64 bits mobilbrikker. Dette er selskapets referansebrett for Snapdragon 800. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

– 64-bits Android-telefoner før jul

Overgangen til 64 bits overrasker selv brikkeutviklerne.

Da Apple lanserte sin iPhone 5S med 64-bits A7-brikke, var det ikke alle som var like sikre på hva 64 bits-arkitekturen skulle være godt for. Nå viser det seg at ikke en gang utviklerne i ARM, selskapet som står bak de grunnleggende prosessordesignene, så for seg at overgangen til 64 bits forbrukerutstyr ville gå så fort.

Det er nettstedet cnet.com som melder om den kjappe overgangen.

– Vi har blitt overrasket over hastigheten 64-bits utstyr er i ferd med å innta mobilverdenen med. Qualcomm, MediaTek og Marvell er eksempler på selskaper som har lansert 64-bits brikker, forklarer ARMs Tom Lantzsch til CNet.

I Android-telefoner før jul

ARM ventet seg at de nye prosessordesignene først og fremst ville være å finne i servere i den første tiden etter lanseringen. I stedet er altså teknologien på rask vei ut i mobilustyr.

– Vi forventer at det vil være Android-telefoner med 64-bits innmat på markedet innen jul, forklarer Lantzsch videre.

Skutt fart etter Apple-lansering

Også fra brikkeprodusenten TSMC har det blitt sagt at overgangen til den nye arkitekturen har skutt fart etter at Apple annonserte sin A7-brikke.

Og hva skal man med det? Ifølge ARMs representant skal det gi mer effektiv kode. Detbetyr kjappere respons og bedre batteritid. Det gjelder også for programvare som i utgangspunktet er skrevet for 32 bits utstyr.

Les også: Qualcomm har lansert sin første 64-bits brikke

(Kilde: cnet.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen