6230-oppfølger med 1,3 megapiksler


(Klikk for større bilde)

Ikke lenge etter at 6230 ble lansert i fjor, begynte ryktene å svirre om en oppfølger. Denne skulle ifølge ryktene ha både megapikselkamera og høy oppløsning i skjermen, men i mangel av høyoppløste bilder ble ryktene avvist fra mange hold, og påståtte lanseringsdatoer passerte uten at Nokia trakk noen ny modell opp av forundringsesken.

Nå er imidlertid bildebeviset på plass etter at den kinesiske nettsiden mobile01 la ut en hel bildeserie av telefonen, og modellen bekreftes av flere kilder med kjennskap til kommende modeller i Nokias portefølje. Navnet som er oppgitt på telefonen er 6230i, men enkelte kilder hevder at navnet på modelen vil være 6235 eller 6300.

Series 40 i stort format
Den siste tiden har Nokia fått pepper for å bruk trange og lavoppløste skjermer i sine modeller. Oppfølgeren til 6230 vil mest sannsynlig sette en ny standard fra Nokia, og vil ifølge ryktene ha en skjerm med oppløsning på 208 x 208 punkter. Skjermen vil tilsynelatende forbli like stor, noe som burde gi et svært skarpt og fint skjermbilde.


(Klikk for større bilde)

Nokia nøyer seg ikke med å bare oppgradere skjermen. Kameraet i den nye modellen skal også ha fått seg en skikkelig overhaling, og vil trolig ha en oppløsning på 1,3 megapiksler. Dermed holder Nokia tritt med konkurrentene, som også er i gang med å utvide megapiksel-porteføljene sine.


(Klikk for større bilde)

Utseendemessig går oppfølgeren hånd i hånd med 6230. Ifølge ryktene skal oppfølgerens størrelse være på nivå som 6230, men som storebror blir den en smule større. Noen millimeter i tykkelsen og 7 gram tyngre er visstnok det som skal skille de to. Kombinert med en fin størrelse skal telefonen også by på Blåtann, MP3-spiller, minnekort og radio.


(Klikk for større bilde)

Med disse oppgraderingene kan 6230-familien være med å kjempe om plassen på bestselgerlisten i 2005 også. Nokia har høstet mange lovord for 6230, som også kom meget godt ut i vår egen test av telefonen.

Det skal understrekes at Nokia ikke har kommentert ryktene om en 6230-oppfølger enda. Det er stor sannsynlighet for at modellen blir presentert på 3GSM i Cannes denne måneden. Mer bilder og informasjon finnes hos nettsiden GSMarena, som også har kjørt en større nyhet på telefonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen