60 tommer i bukselomma

Halvlederprodusenten Texas Instruments har lenge hatt planer om å lansere en liten prosjektør som kan brukes mens du er på farten. Nå er lanseringsdatoen satt til 1. desember i Japan, og den skal leveres fra 19. desember. 

Selges sammen med Ipod

Prosjektøren, som lanseres under navnet Optoma PK-101, skal blant annet selges av Apple Store i Japan. For rundt 50 000 japanske Yen, i overkant av 3500 kroner, skal japanerne få både en knøttliten prosjektør og en Iphone eller Ipod. 

Prosjektøren fungerer med flere forskjellige tilkoblinger, uten at det er helt klart hva som følger med i salgspakken ennå. 

Målene på den mobile prosjektøren er på 10,5 x 5,1 x 1,7 centimeter og vekten på 120 gram. Det gjør at den er omtrent like stor og tung som en smarttelefon i dag. 

60 tommer i bukselommen

Projektøren kan vise film, bilder eller annet i opptil 60 tommers størrelse med oppløsning på 480 x 320 piksler, så lenge den står mer enn 2,6 meter ifra veggen eller lerretet. Til sammenligning viser en standard DVD-film 720 x 576 piksler, og en standard HD-ready TV 1280 x 720 piksler. 

Innebygget i den lille prosjektøren er det også en høyttaler med effekt på 0,5 watt. Prosjektøren lyser opp veggen din i opptil 2 timer før du må lade, noe som ekskluderer lengre spillefilmer. Fire episoder Simpsons på 60 tommer hvor som helst er likevel ikke så dårlig. 

Foreløpig er det bare snakk om lansering i Japan. Om det vil foreligge noen global lansering i nær fremtid, får vi trolig vite det 1. desember.

(Kilde: engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen