60 fargesider i minuttet

Et av få bilder som finnes av Memjet-skrivere.
Et av få bilder som finnes av Memjet-skrivere.

Silverbrook Research har utviklet det som kan vise seg å være den største revolusjonen innen skriverteknologi noensinne, om vi skal tro det vi har sett til nå. Selskapet har vist frem en rekke skrivere i ulike størrelser, som skal være blant de raskeste i verden. Skriverene går under navnet Memjet.

A4-skriveren klarer 60 fargesider i minuttet, og Silverbrook har lovet en pris på rundt $300, eller snaue 2000 kr, for en slik skriver. En fullside med svart tekst vil koste rundt 12 øre, mens en fargeside vil koste 36 øre. Silverbrook har lagt ut en video på sin hjemmeside som viser hastigheten til skriveren.

Denne enorme hastigheten oppnår Memjet ved å sette mange blekkdyser i en skriver; faktisk finnes hele 70 400 blekkdyser i A4-skriveren. Disse er lagt ut på en måte slik at de dekker hele bredden på arket, og man trenger derfor ikke flytte skriverhodet for å skrive ut en side.

Blekkpatroner til A4-skriveren skal leveres med 50 ml blekk (i hver), mens i dagens skrivere er det normalt med 10 ml. Prisen vil være tilnærmet den samme som for dagens blekkpatroner.

For godt til å være sant?

Teknologien er ikke på markedet ennå, men Silverbrook har lovet at den "vil være tilgjengelig i produkter sent i 2007," mens A4-skriveren vil komme i 2008.

Memjet vil forsøke å selge teknologien til eksisterende skriverleverandører, og understreker at selskapet ikke har noen investorer fra dagens skriverindustri.

Du kan lese mer om teknologien og se flere videoer på memjet.com.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen