60-åring hindret folk i å ringe i bilen i to år
Teknofil
(Bilde: Shutterstock 126992981/144292111)

60-åring hindret folk i å ringe i bilen i to år

Kjørte rundt med en støysender i bilen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange av oss har den uvanen at de snakker i telefonen mens de kjører, og det er ikke alle som er like fornøyde med det. En 60-åring fra Florida var imidlertid ekstra irritert, og utstyrte bilen med en støysender som ødela mobilsignalene til alle rundt ham. For det må han nå betale en bot på 48 000 dollar, rett i underkant av 300 000 norske kroner.

Kjørte rundt i to år

Det var nyhetsbyrået ABCActionNews som først rapporterte om den noe merkverdige installasjonen og den medfølgende boten. Ifølge byrået skal den Seffner-bosatte mannen, ved navn Jason R. Humphreys, ha ramponert signalene på Interstate Four i hele to år, ved hjelp av en såkalt «jammer» som han hadde gjemt bak en av putene i baksetet.

En «jammer», eller støysender, er for øvrig en innretning som ødelegger for elektroniske kommunikasjonsmidler, og umuliggjør for eksempel telefonsamtaler.

I denne blå Toyota Highlanderen skal 60-åringen ha gjemt "jammeren" sin.
I denne blå Toyota Highlanderen skal 60-åringen ha gjemt "jammeren" sin.Foto: Faksimile fra ABCActionNews

Humphreys ble først oppdaget i april 2013, etter at teleoperatøren Metro PCS rapporterte til det offentlige, amerikanske kommunikasjonsbyrået (FCC) om at mobilmastene deres ble satt ut av spill i korte stunder to ganger hver dag, til samme tid hver gang: i rushtidene. Deretter var det en smal sak for politiet å spore signalene til Humphreys blå Toyota Highlander.

Et moralsk problem

Det er lov å spørre seg hva som egentlig er så farlig med dette, ettersom det kanskje er tryggest å ikke snakke mens man kjører uansett. Dersom man imidlertid forestiller seg hvordan det ville artet seg for en nødetat som skulle rykke ut i området, blir bildet et helt annet. Dette var også én av grunnene til at Humphreys bot ble så kolossal.

Å ødelegge andres mobilsignaler er altså ikke å anbefale, noe reportene fra ABCActionNews ettertrykkelig forklarer i denne videoen:

Man kan få bot for de rareste ting: 
Denne mannen fikk bot da kona lastet ned Rihanna-sanger »

(Kilde: Daily Mail)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen